avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contract vanzare cumparare autoturism versus ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contract vanzare cumparare autoturism versus certificat de la circumscriptia fiscaladin care sa rezulte proprietarul autorurism

Buna ziua

Va rog , cum pot demonstra faptul ca sunt proprietarul unui autoturism? Cu contractul de vanzare incheiat pe numele meu sau cu certificatul de la circumscriptia fiscala din care sa rezulte ca sunt proprietarul sau detinatorul autoturismului achizitionat conform Legii 448/2006 republicata. Adica, certificatul de la circumscriptia fiscala bate contractul de vanzare cumparare? Eu nu am acest certificat pt ca inca nu am reusit sa inmatriculez autoturismul deoarece mi a fost furat dar am nevoie sa probez ca sunt proprietarul autoturismului.
Ce document are forta probatorie in instanta?Certificatul sau contractul de vanzare cumparare? Eu nu contest ca sunt proprietarul autoturismului ci doresc doar sa pot proba acest fapt numai cu contractul de vanzare cumparare in caz contrar fiind penalizata pecuniar ceea ce mi se pare incorect intrucat eu mi am indeplinit toate obligatiile contractuale prevazute de Legea 448/2006 republicata si consider faptul ca mi a fost furat autoturismul un caz de forta majora.

Va multumesc pentru opiniile dvs.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:07, 10 Iunie 2009
Dreptul de proprietate asupra unui autoturism se transfera prin contract de vanzare cumparare sau hotarare judecatoreasca.
In cazul dumneavoastra ar fi util sa ne expuneti speta completa pentru a primi un raspuns cat mai competent.
Faptul ca v-a fost furat autoturismul, nu va exonereaza de la obligatiile fiscale, obligatii pe care le aveti in calitate de proprietar.
am cumparat un autoturism prin credit subventionat conform legii 448/2006 republicata
din creditul luat de la banca eu platesc rata iar statul dobanda
autoturismul mi a fost furat, am depus si plangere penala la parchet
de aceea nu pot inmatricula autoturismul la circumscriptia fiscala si nu pot primi certificatul care sa ateste ca sunt proprietar insa eu consider ca sunt proprietar in baza contractului vanzare cumparare
deoarece nu am acel certificat fiscal statul nu mi plateste dobanda desi mi am indeplinit toate obligatiile contractuale din contractul incheiat cu statul si contractul incheiat cu banca ce mi a acordat creditul, nu am restante si am si calitatea de proprietar doar ca nu e vina mea ca mi s a furat masina
ancheta e in curs de derulare iar eu nu am nici macar actele masinii, doar contractul de vanzare cumparare si doar pe baza contractului de vanzare nu pot obtine certificatul de la circumscriptia fiscala care sa ateste ca sunt proprietarul masinii(sau, este posibil sa platesc impozit pe masina doar prezentand contractul de vanzare cumparare la Serv. Taxe si impozite?)

Eu doresc sa respect legea dar nu stiu cum in situatia de fata.
Va multumesc.
NU POT INMATRICULA AUTOTURISMUL . A FOST FURAT CU ACTE CU TOT .
Problema dvs. este nu dificila ci foarte dificila si o sa va explic imediat motivul.
La administratia financiara nu puteti inregistra autovehiculul, doar cu actul de vanzare-cumparare fara actele masinii.
Politia poate sa va dea o dovada ca ati depus plangere pentru furt masina si sa va "reconstituie actele pe numele fostului proprietar al masinii" (dupa ce in prealabil le-ati declarat pierdute) dar nu puteti inmatricula masina (nu puteti face RAR-ul) iar masina trebuie sa fie "prezenta'' in momentul inmatricularii.
Solutie legala sa zicem ca ar exista in sensul ca puteti obtine cartea autoturismului/talonul pe numele fostului proprietar...si cu contractul de vanzare-cumparare sa incercati inregistrarea autoturismului la organele fiscale, dar nu veti putea inmatricula masina.
Cumva, in momentul obtinerii creditului, ca si obligatie impusa de banca, ati incheiat un contract de asigurare a autoturismului?

Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
Iuliana Cermak, Avocat

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare autoturism Laurentiu Manole Laurentiu Manole am incheiat un contract de vanzare cumparare a unui autoturism. cumparatorul refuza sa se prezinta la Politie pentru radierea auto. Ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare auto kytynusi kytynusi In 05 dec 2010 am cuparat un autoturism marca renault din Timisoara cu contract de vanzare cumparare ( pret 1000 euro) De fapt a fost un schimb Am dat un Vw. ... (vezi toată discuția)
Radiere auto claudiu palote claudiu palote Buna ziua,revin din nou cu o problema delicata : mi-am cumparat o masina inmatriculata in romania dar eu sunt rezident in Spania,locuiesc momentan aci si auto ... (vezi toată discuția)