avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contract vanzare cumparare autoturism versus ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contract vanzare cumparare autoturism versus certificat de la circumscriptia fiscaladin care sa rezulte proprietarul autorurism

Buna ziua

Va rog , cum pot demonstra faptul ca sunt proprietarul unui autoturism? Cu contractul de vanzare incheiat pe numele meu sau cu certificatul de la circumscriptia fiscala din care sa rezulte ca sunt proprietarul sau detinatorul autoturismului achizitionat conform Legii 448/2006 republicata. Adica, certificatul de la circumscriptia fiscala bate contractul de vanzare cumparare? Eu nu am acest certificat pt ca inca nu am reusit sa inmatriculez autoturismul deoarece mi a fost furat dar am nevoie sa probez ca sunt proprietarul autoturismului.
Ce document are forta probatorie in instanta?Certificatul sau contractul de vanzare cumparare? Eu nu contest ca sunt proprietarul autoturismului ci doresc doar sa pot proba acest fapt numai cu contractul de vanzare cumparare in caz contrar fiind penalizata pecuniar ceea ce mi se pare incorect intrucat eu mi am indeplinit toate obligatiile contractuale prevazute de Legea 448/2006 republicata si consider faptul ca mi a fost furat autoturismul un caz de forta majora.

Va multumesc pentru opiniile dvs.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:07, 10 Iunie 2009
buna seara.am si eu nevoie de un mic ajutor.am incheiat un contract de vanzare cumparare auto acum doua luni jumatate cu o persoana...dandu-i o cheie si cartea mahsinii intru'cat imi daduse doar 500 de euro din suma totala de 9 mii de euro cuvenit.in tot acest timp mi-a refuzat plata integrala a mashinii...si mai mult imi cere 3000 euro pt a-mi da inapoi cartea de identitate si cealalta cheie,si in caz contrar ma ameninta ca se du ce la politie si ma reclama ca i-am vandut autoturismul si nu i l-am predat....precizez ca ma incheia tdoar contract de vanzare-cumparare la o firma autorizata fara a completa si certificatul de radiere....astept o parere si o solutie in problema mea..multumesc anticipat...
Daca ati semnat contractul de vanzare din care reiese faptul ca ati primit suma de 9000 euro, aveti o mare problema.
Va trebui sa dovediti (actiune in instanta, plagere penala-dupa caz) ca nu ati primit decat 500 euro si nu 9000euro.Ati gresit cand ati semnat ca ati primit tot "pretul" bunului mobil instrainat.
Pana la proba contrara, "cumparatorul" este indreptatit sa procedeze cum crede el de cuviinta tocmai pentru faptul ca exista actul de vanzare cumparare din care reiese ca ati primit 9000 euro.

din diferite surse am inteles..ca la maxim 30 de zile de la perfectarea contractului cumparatorul era obligat sa inregistreze contractul la autoritatea fiscala,plus ca din ce-am citit pe diferite forumuri potrivit nou cod fiscal la incheiere vanzarii-cumpararii unui autoturism trebuei sa fie prezentate si fisele fiscale,in lipsa acestora si a inregistrarii la autoritatea fiscala contractul devine nul....in prezent eu detin certificatul de inmatriculare si autoturismul singurele lui pretentii fiind sa-i dau 3000 de euro pt a-mi inapoia cartea si cheia a doua...deci un fel de camatarie mai mutl sau mai putin....dar ash vrea sa stiu in caz ca vien si-mi ia mashina din fata blocului este considerat furt?intru;cat din ce-am enumerat contractul ar fi pasibil de nulitate...multumesc pt raspunsuri..
Nulitatea nu opereaza de drept ci va trebui constatata de catre instanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare autoturism Laurentiu Manole Laurentiu Manole am incheiat un contract de vanzare cumparare a unui autoturism. cumparatorul refuza sa se prezinta la Politie pentru radierea auto. Ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare auto kytynusi kytynusi In 05 dec 2010 am cuparat un autoturism marca renault din Timisoara cu contract de vanzare cumparare ( pret 1000 euro) De fapt a fost un schimb Am dat un Vw. ... (vezi toată discuția)
Radiere auto claudiu palote claudiu palote Buna ziua,revin din nou cu o problema delicata : mi-am cumparat o masina inmatriculata in romania dar eu sunt rezident in Spania,locuiesc momentan aci si auto ... (vezi toată discuția)