Pe data de 21 am sustras un colier in valoare de 39 de lei, fiind minor, dintr-un magazin de haine din Bucuresti. Am fost dus intr-o camera unde am astepta politia..au venit si parintii mei, am mers la politie si mi-au luat declaratia, unde am inceput si sa scriu cu amanunte fapta comisa. Din cauza ca eram foarte stresat si lovit de toata situatia, am scris pe foaia de hartie ca am intrat cu doua pulovere si cu colierul, dar de fapt intrasem si cu o pereche de blugi (acest amanunt fiind semnat de mine in declaratia facuta de bodyguarzii de la magazin). Nu am antecedente si am 16 ani. Am inteles ca voi primi o amenda administrativa. Cam ce valoare va avea si vreau sa stiu daca va fi trecuta in cazier? Are vreo importanta acel amanunt neamintit de mine in declaratie? Multumesc anticipat.
Condamnarea este exclusa, Noul Cod penal renunţă complet la pedepse în cazul minorilor, instituind un sistem sancţionator bazat exclusiv pe măsuri educative.
Potrivit art. 114 N.C.p., faţă de minorul care răspunde penal se ia, de regulă, o măsură educativă neprivativă de libertate. Faţă de minor se poate lua o măsură educativă
privativă de libertate în următoarele cazuri:
a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este
judecat;
b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.
Parerea mea este ca nu veti ajunge sa fiti trimis in judecata, in cazul va impacati cu persoana vatamata se va dispune clasarea, altfel, consider ca procurorul va dispune renuntarea la urmarire penala.
La scoala de corectie se zice ca este mai rau decat la inchisoare.
Sunt extrem de rai minorii de acolo...
La inchisoare sunt mai blanzi...ulterior...
Am avut un caz in care am tinut un dosar 1 an ca sa nu existe absolut deloc riscul de a intra clientul la scoala de corectie...
La inchisoare era mai preferabil...
Dupa ce a implinit 18 ani s-a terminat si procesul...
Furt
geo1510
Buna ziua. Am nevoie de cateva raspunsuri si sfaturi in legatura cu ce mi s-a intamplat. Ieri am fost prins furand dintr-un magazin, a fost chemata paza si ... (vezi toată discuția)