avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire salariu- cuantum
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire salariu- cuantum

buna ziua.
Imi cer scuze daca s-a mai discutat acest subiect, dar eu nu l-am gasit.
Problema mea suna in felul urmator:in ziua de salariu m-am prezentat ca tot omul sa-mi ridic salariul de la bancomat, dar surpriza... soldul meu indica -cateva mii de lei.Am aflat de la casieria bancii ca am o poprire pe salariu si ca pot scoate 2/3 din salariu.Motivul popririi nu-l contest(cheltuieli scolarizare la Mapn in 2010=6500 lei).
Acum eu am rate la 2 banci care insumeaza cca 1200 lei din totalul de 2200...Din calcule rezulta ca eu trebuie sa supravietuiesc lunar cu 267 lei.(2200-1200-733=267 lei.)
Cei de la anaf spun ca sunt bun de plata si ca asta e.....
Ce pot face in aceasta situatie ca sa mi se ridice/reduca poprirea
Cel mai recent răspuns: mmiionut , utilizator 17:25, 2 Decembrie 2014
Faceti contestatie la poprire daca mai sunteti in termen! Suma ce trebuie retinuta din salariu, daca sunt mai multi creditori, nu poate depasi 1/2 din salariul net!
Eu zic ca nu aveti ce sa faceti si ca nu are sens sa faceti contestatie la poprire (contestatie la executarea silita).

Este foarte adevarat ce zice @mmoceanu, dar nu vi se aplica dvs.
De fapt dvs. aveti o singura executare silita in curs, pentru datoriile catre MApN. Aceasta executare silita se face prin poprire, in urma careia dvs. vi se retine din salariu 1/3 (limita maxima si corecta pentru o singura poprire / retinere).

Cele doua rate la banci sunt datorii ale dvs., dar nu sunt obtinute prin executare silita - retinere - poprire. Ele sunt plati pe care dvs. le faceti (cel putin deocamdata) de bunavoie, la fel cum ati plati abonamentul la telefon, curent, sau intretinerea la bloc.
Nu sunt retineri fortate/popriri, sunt plati benevole, si de aceea nu pot fi avute in vedere la calculul limitei maxime a retinerilor.

Va inteleg situatia dificila, dar nu cred ca o contestatie o poate rezolva. Mai dati si banii pe taxa de timbru, avocat, acte in proces...
Deja am facut 3 drumuri pana la anaf.
Am reusit sa ajung sa discut cu cineva din conducere pt ca angajatii imi tot cautau nod in papura sa ma scoata vinovat...de parca as fi furat ceva....
Exista posibilitatea esalonarii datoriei pe o perioada de pana la 5 ani, doar ca va trebui sa aduc o garantie pe care anaful sa puna sechestru(a trebuit sa merg de 3 ori acolo ca sa aflu acest lucru)
PS Chiar nu inteleg oamenii care tot pleaca din aceasta minunata tara care ne ajuta pe fiecare in parte sa reusim ceva in viata, nu ca in alte tari unde anaful te asteapta dupa colt cu sabia in mana si te doboara la cea mai mica incercare de a realiza ceva....
buna din nou
Ma declar invins.Daca vreun angajat anaf a vrut sa ma faca sa o iau razna...a reusit.
Asa cum am mai spus am gasit solutia sa mi se esaloneze datoria daca aduc o garantie....si uite asa am alergat eu de la anaf la cadastru si inapoi ca sa mi se puna sechestru pe casa si in baza acestui sechestru sa mi se ridice poprirea pe salariu si sa platesc datoria lunar in conturile anaf.
Astazi, cand toate formalitatile au fost indeplinite m-am prezentat la anaf sa-mi iau hartiuta cu care sa ma duc eu din banca in banca sa mi se ridice poprirea, doar ca SOC.....hartiuta respectiva este o adresa catre un fost angajator de-al meu(cu care nu am nucio legatura de vreo 3 ani).Bineinteles ca m-am dus inapoi la anaf sperand ca este o greseala, dar SOC cica domnul director -adik persoana care mi-a spus ca daca aduc o garantie imi esaloneaza datoria pe 20 luni-nu a aprobat ridicarea popririi de la banci ci doar de la angajator si ca de fapt nu mi s-a esalonat datoria ci doar mi s-a pus sechestru pe casa si ca mi se va vinde in cazul in care nu achit rate lunare decente.
Imi cer scuze daca nu am fost foarte coerent, dar inca sunt sub influenta emotiilor.Am fost pur si simplu dus cu zaharelul si pacalit de catre anaf sa accept sechestru pe casa...ba chiar am alergat pentru asta...
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, cum si daca mai pot sa ies din asta.
Am uitat sa mentionez ca in momentul instituirii sechestrului datoria mea era 4200 lei, pentru ca am mai achitat din ea.
In momentul de fata am si salariu blocat si restante la rate(banii sunt in cont blocati) si cu sechestru pe casa.....cam asta am rezolvat pana acum
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
mmiionut, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita GRYA GRYA Buna ziua, In situatia in care : daca pe langa executarea silita, prin care la munca mi se retine 33,33% din salariu mai am o rata care reprezinta 44% din ... (vezi toată discuția)
Recalculare poprire pensie Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I Am fost girant in 2007 la un imprumutat la o banca , care a platit ratele 3 ani fara intirziere, iar in 2010 a intocmit un act de imprumut sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)