avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Proprire salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Proprire salariu

sunt in executare silita pentru un credit la BCR cu ipoteca pe apartament luat in aprilie 2010 pe o perioada de 20 de ani.mi-a fost blocat contul de salariu in luna octombrie 2014 . am aflat de la ca data de blocare a fost 03.10.2014. cat si de la ce data are voie banca sa-mi retina din salariu .Mentionez ca 1/3 din suma virata pe card reprezinta norma de hrana.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 24 Octombrie 2014
Art.728 C.proc.civ.
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

.....

Art. 783 - Efectul înfiinţării popririi
(1)Din momentul comunicării adresei de înfiinţare a popririi către terţul poprit sunt indisponibilizate toate sumele şi bunurile poprite. ....
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire gavry gavry Va rog sa imi cum procedez in urmatoarea situatie.Daca un salariat are poprire, i se retine 1/3 din salar dar nu a terminat de platit suma respectiva si ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu! loredana7703 loredana7703 buna seara! Va rog sa-mi spuneti si mie daca am un angajat incadrat cu salariu minim pe economie (850 lei) net 643 lei si mi-au venit pt el 2 popriri, una de ... (vezi toată discuția)
Poprire carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Daca este vorba despre infiintarea unei popriri in baza unei adrese primita de la Taxe si impozite ( o amenda de circulatie ) suma care se va retine este 1/3 ... (vezi toată discuția)