avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poate castiga apelul facut pentru a nu plati pensia ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Poate castiga apelul facut pentru a nu plati pensia alimentara

buna seara.judecatoria mia acordat custodie unica a 2 minori fara dreptu ca el sa ii viziteze in urma unui lung proces in care el nu sa prezentat deloc si a refuzat ancheta sociala.am primit hotararea in care el trebuia sa plateasca cheltuieli de judecata + pensia alimentara din urma.....nu a facut recurs in cele 30 de zile si hotararea a fost definitiva si executorie eu normal mi am schimbat buletinu revenind la numele anterior si acum am primit citatie ca el a facut apel la o alta judecatorie in care cere casarea data de judecatoria unde am divortat.el cere sa nu achite pensia alimentara din urma si sa i se stabileasca un program de vizita care consta in :2 wek pe luna,o saptamana in vacanta de iarna si o luna in cea de vara................specific ca pana sa vina hotararea eu ii facusem o plangere penala de abandon de familie pt ca refuza pana si alocatia unuia dintre copii sa mio treaca pe numele meu aceasta find trecuta pe numele lui..............poate sa castige ceva?se poate ca o alta judecatorie sa caseze o hotarare data fara a cercea dosaru?#-o
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:35, 25 Octombrie 2014
cristina chiva a scris:

Dar care e motivul pentru care cere casarea hotararii? Solicita cumva repunerea in termenul de apel motivand ca nu a stiut de procesul de la judecatoria Roman?

nu cred ca poate spune ca nu a stiut de proces pt ca la inceput a semnat o mediere apoi a doua oara nu a mai binevoit sa vina si am deschis procesu de divort in semptembrie 2013 si ultimu termen a fost pe 10.03.2014...............hotararea a venit in august si definitiva a fost pe 15.09.2014...............nu poate sa spuna ca nu a stiut.el spune ca nu e corecta pt ca are de plata pensia din urma + cheltuieli de jundecata si nu are stabilit un program de vizita
nu are stabilit un program de vizita

dar oare cei de la judecatoria Neamt nu isi dau seama ca el a avut timp 30 de zile sa faca recurs sau macar sa depuna la instanta o cerere prin care sa isi ceara un program de vizita,sa nu mai spunem ca a avut la dispozitie un an de zile pt a face acelasi lucru...............iar cu pensia alimentara ce motive ar puta avea atunci cand eu iam facut o plangere penal;a de abandon?
Doamnă, trebuie să vedeţi când a primit EL comunicarea hotărârii, dacă dvs. aţi primit-o în 15 august, nu înseamnă automat că şi el a primit-o tot atunci;trebuie să verificaţi dosarul la Tribunalul Piatra Neamţ, să vedeţi la ce dată a preluat el comunicarea.Este posibil ca el să fi tergiversat, să o fi preluat de la Poştă după 10 zile de la avizare, prima zi de la preluare nu se socoteşte, nici data de 29 septembrie , în cele 30 de zile, deci trebuie să verificaţi.
Dacă n-a cerut program de vizită la Judecătoria Roman, nu poate formula cereri noi în apel sau recurs.
Procesele de divorţ sunt definitive pentru divorţul în sine, dar programul de vizită şi pensia de întreţinere minori sunt supuse căilor de atac.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort vioreltulp vioreltulp Sunt tata am primit hotararea de divort si am un program de vizita a copilului,la sfarsitul hotararii scrie cu apel in 30 de zile-ma intereseaza daca eu pot ... (vezi toată discuția)
Divort-fond, apel, nu pot pune in aplicare programul de relatii personale Arslan Arslan Buna tuturor, S-a judecat fondul (am primit un program de relatii personale), a urmat apelul, care a fost respins. Urmeaza cele 30 de zile. Nu pot pune ... (vezi toată discuția)
Hotarare de la judecatorie cu drept de apel la tribunal Cristi_37 Cristi_37 Am avut o hotarare nefavorabila dupa o plangere contraventionala la Judecatoria municipiului Roman. Hotararea imi dadea drept de apel in 30 de zile de la ... (vezi toată discuția)