avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Taxa de protectie: adevar sau mit?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Taxa de protectie: adevar sau mit?

Am nevoie de un sfat specializat. Mi-ar fi rusine sa merg la un avocat cu asa ceva... + e mai bine daca primesc parerea de la mai multi.

Am afaceri in domeniul alimentar, pana acuma nu mi-a cerut nimeni taxa de protectie, totul e legal. Mi-am cumparat recent un autoturism Ferrari. Am doat 26 de ani.

Cel putin 3 prieteni mi-au zis sa am grija cu el, sa nu ma ia baietii la ochi, sa ajung sa platesc taxe de protectie,etc.

Este adevarat? Daca ma duc la un club pot sa ma ia baietii la ochi, sa-mi dea un pumn in freza si apoi sa-mi ceara si sa le dau bani explicandu-mi frumos ca "asta e painea noastra" scuze ca te-am lovit, tu ai noi nu avem, trebuie sa imparti cu noi" bla bla bla...

Pana acuma doar 3 betivani mi-au cerut o bere... pt. ca le datorez..., in rest i-am lasat pe multi sa se pozeze la volan,etc, nu ca as vrea dar le-am lasat pe niste fete sau urce in el si au aparut si ei.

Lumea se strange cand vede un Ferrari gen:

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: terentetalharu , utilizator 14:49, 26 Octombrie 2014
acum s-a inteles care era mitul . cu adevarul sa vedem daca o lamurim .
Taxa de protecție are mai multe forme. Daca atragi atenția găștilor de cartier poți sa te trezești intr-o zi cu o "sageata" la usa sa iti ceara bani. Eu nu înțeleg la ce iti trebuie o asa mașina. Pentru ca o data intrat in colimator nu mai poți sa ieși decât daca te muti din oraș sau angajezi o firma de paza mai influenta decât gașca care te amenința.
Multe clanuri interlope fac multi bani din asa ceva. ESTE REALITATE

Este ciudat faptul ca având magazine nu ai avut contact cu clanul zonei. In ce zona ai magazinele?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
terentetalharu, utilizator
In provincie.

Doar preparam salamuri, transam si impachetam carnea, crenvusti etc. Am cam in jur de 1500-2000 clienti lunar. In general magazinele care revand.

E mei rentabil sa platesti 2 bodyguarzi decat sa ai masina incendiata sau fortat sa le-o dai lor pe gratis...

Deci daca ar veni, si-ar trimite o sageata, ala mi-ar explica o singura data apoi ar veni alt habarnist "am venit dupa datorie"... si practic chiar daca ma duc la parchet nu ar putea realiza nici un flagrant?
Si daca te duci la politie au oameni de sacrificiu. Sfatul meu este: Vinde mașina si fii un om modest. Esti un norocos ca nu ai avut dea-face cu asa ceva pana acum. Daca ai bani du-te vezi lumea fa ocolul pământului. In primul rând in afara de poze nu ai ce face cu o asa mașina sau sa atragi invidia si răutatea unora. In Romania nu ai autostrăzi unde sa te dai cu ea. Decizia este a ta.

Apropo de 2 bodyguarzi trebuie sa ii iei de la o firma cu conexiuni in lumea interlopa nu 2 pensionari. Multe firme de paza de fapt ast afac primesc taxa de protectie legalizata. Iar daca una intra pe teritoriu alteia vezi cazul BGS vs Clanul Sportivilor din Plaza Romania.

Ultima modificare: Duminică, 26 Octombrie 2014
terentetalharu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug nr.120/2021 VasileRvd VasileRvd Ținând cont că din Iulie 2022 conform unei OUG , cel care aduce mașina din spațiul european, trebuie sa îi facă și RAR-ul. Cât de legal e cea ce ... (vezi toată discuția)
Cum pot lua legatura cu un procuror/judecator? capricorn222 capricorn222 Detin date importante despre un hot de apartamente/magazine. A furat aproximativ 200 000 euro. Nu sunt sifon dar ma gandesc mereu la oamenii care au fost ... (vezi toată discuția)
Protectia martorilor intr-un proces penal TonyCraiova TonyCraiova Buna seara.Acum o seara tot cam la aceasta ora eram cu prietenii in oras(decat noi eram pe strada,si la distanta alte cateva persoane).In timp ce mergeam,s-a ... (vezi toată discuția)