avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Chemare in judecata Comisia de soluţionare a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Chemare in judecata Comisia de soluţionare a contestaţiilor care funcţionează la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice

Va rog sa ma ajutati cu un model de chemare in judecata a Comisiei de soluţionare a contestaţiilor care funcţionează la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice. Doresc sa va prezint cazul pe scurt:
- in data de 23.09.2013 am depus dosarul mamei pentru pensie anticipata partiala la Casa de Pensii Ilfov
- in data de 13.11.2013 primesc raspunsul ca dosarul se respinge pentru ca nu are stagiul complet de cotizare de 30 ani si 6 luni. In urma respingerii dosarului am fost la cei care au calculat pensia si mi sa spus ca perioada in care a lucrat ca MUNCITOR FORMARE nu a fost luata in calcul pentru ca din punctul lor de vedere este ca si elev, ceea ce este fals, muncitorul in formare in anul 1974 era muncitor care platea contributiile exact ca si ceilalti muncitori.
- in urma raspunsului am facut contestatie catre Comisia de soluţionare a contestaţiilor care funcţionează la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice la data de 18.12.2013 pentru constetarea deciziei de pensionare.
Din pacate nici pana in ziua de astazi nu am primit un raspuns la aceasta contestatie. Va rog daca ma puteti ajuta cu un model de chemare in judecata in aceasta problema si institutia pe care o chem in judecata: Casa de Pensii Ilfov sau Comisia de soluţionare a contestaţiilor care funcţionează la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:56, 26 Octombrie 2014
Reveniti cu o cerere de solicitare a raspunsului, daca a fost dat, dupa care se face actiune in instant tribunalului zonal.
Din ceea ce am citit pe forum nici in urma cererilor nu sa primit nici un raspuns, Asta presupune sa mai astept cel putin 35 de zile sa inteleg. Pe mine ma intereseaza modelul de chemare in judecata pentru ca se pare ca totul este pierdere de timp la Casa de Pensii Ilfov.
Multumesc.
1. - "Muncitori in formare" era, in acea perioada, o categorie de salariati, inventata de autoritatile de atunci, care nu se lua in calculul numarului mediu de personal.
- Era o categorie de salariati care se angaja in special in unitatile de productie nou infiintate pana se intra cu toata capacitatea in productie.
- In acea vreme era obligatoriu sa te incadrezi intr-un normativ de personal iar surplusul era trecut in categoria de "muncitori in formare".
- Asadar e o "gaselnita" a autoritatilor de a se incadra in numarul de personal stabilit de organele de partid si de stat de atunci.
- Am lucrat in acea perioada in intreprindere industriala si stiu ca ministerele si centralele industriale aprobau pentru intreprinderile din subordine ca surplusul de personal sa fie considerat "muncitori in formare" pentru a nu se depasi numarul de personal normat si aprobat tot de ministere si centrale industriale.
- In categoria de "muncitori in formare" aveam si ingineri, economisti stagiari si alti salariati nou angajati.

2. - Acesti "muncitori in formare" erau retribuiti cu un salariu ca si ceilalti muncitori si aveau aceleasi drepturi si obligatii ca si acestia si nu urmau nici un curs de calificare (formare profesionala).
- Singura deosebire era ca pentru muncitorii in formare se facea stat de plata separat si erau platiti dintr-un fond de salarii special aprobat de minister si centrala industriala.
- Pentru ei se plateau toate impozitele si contributiile legale ca si pentru ceilalti salariati.

3. Casa de Pensii nu are nici o baza legala care sa spuna ca acea categorie de salariati era incadrata la categoria de "elevi" (este fals si nu exista o baza legala pentru afirmatia facuta).

4. Pentru a actiona Casa de Pensii in judecata trebuie sa va ajute un jurist de profesie.
Ultima modificare: Duminică, 26 Octombrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemarea în judecatã a casei de pensii pentru neluarea în calcul a unei adeverinþe ioanahilaroman ioanahilaroman La inceputul lunii septembrie, soacra mea a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta, in valoare de 669 lei, pentru o vechime in munca de 35 de ani ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca sau contencios administrativ? OLGAS OLGAS In baza unui certificat de handicap vizual ( de navazator) am dreptul la pensie de limita de varsta. Am depus cerere cu nr de inregistrare la casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Pe cine chem in judecata recalculare pensie contestatie respinsa de ccc oste oste Sunt pensionar bucurestean, iar Comisia Centrala de Contestatii mi-a respins contestatia. Eu, aflandu-ma in termenul legal, chem in judecata: - Casa Locala ... (vezi toată discuția)