avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita credit nevoi personale fara garantii
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita credit nevoi personale fara garantii

Buna ziua,

Am in derulare inca, un credit de nevoi personale. Din cauza unor probleme, in ultimul an nu am putut achita rata intreaga. Am facut depuneri un fiecare luna, insa mai mici decat rata lunara. Astfel, s-a strans o suma restanta, iar in luna iunie am fost notificata de banca. Am luat legatura cu ei, pentru a incerca o reesalonare a acestei sume. Valoarea totala a creditului, luata in 2007 a fost de aprox 67.000ron, pe 7 ani. Restanta in acest moment este de aprox. 20000ron, iar reesalonarea nu s-a putut efectua, reprezenta bancii comunicandu-mi ca este necesar sa fac o depunere de 4000ron pentru a putea continua. Raspunsul a fost transmis bineinteles telefonic de banca, nu am practic nimic in scris de la ei. Intre timp au imputernicit o firma de recuperari sa incerce sa recupereze o valoare cat mai mare de la mine, iar acestia mi-au transmis la ultima convorbire ca, in cazul in care se merge mai departe, spre executare silita, dosarul meu nu va ajunge la judecatorie ci direct la un executor, punandu-se direct poprire. Mentionez ca mai am deja o poprire, pentru un bilet la ordin avalizat. Intrebarile mele ar fi:
1. Este corecta informatia transmisa de firma de recuperari, nu mai este nevoie de hotarare judecatoreasca pt poprire?
2. Care va fi valorea maxima pe care o pot popri, tinand cont ca am deja o poprire?
3. Exista vreo sansa sa micsorez suma datorata bancii daca ii dau in judecata pt comisioane si dobanzi?
4. Daca decid sa ii dau in judecata se va amana instituirea popririi pana la decizia judecatoreasca?

Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:06, 26 Octombrie 2014
1-Contractul de credit daca cititi,reprezinta titlu executoriu
2-|Pentru 1 credit =1/3 din drepturi salariale,pentyru 2 credite=1/2 din drepturile salariale
3-Raspunsul este condotionat de raspunsul daca comisioanele si penalitatile sunt abuziv aplicate sau peste valoarea contractual asumata
4-Instanta de judecata in cazuri temeinic motivate poate dispune suspendarea executarii silite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta rata banca ancuta2003 ancuta2003 Am un credit de nevoi personale la RBS si sunt restant 4 luni din 2010 din cauza unor probleme de sanatate dovedite .De atunci platesc luna de luna cate o rata ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin proprire danarr danarr am un credit la banca,am platit lunar rata,dar in ultimele luni am depus o suma mai mica decat rata.Azi am fost sunata de la servici si mi s-a spus ca au ... (vezi toată discuția)
Despre execatuarea silita ca urmare a neplatii ratelor la banca anca_mic anca_mic Buna ziua Parintii mei au facut mai multe credite la banci, credite ce insumeaza o valoare toatala de 6000 E .Amandoi fiind functionarii publici veniturile ... (vezi toată discuția)