avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... drepturi chirias
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

drepturi chirias

la rubrica evacuare chirias am descris situatia incompleta, deoarece verisoara mea care este in cauza nu mi-a furnizat toate detaliile.
Verisoara mea locuieste cu chirie intr-un apartament, gasit prin intermediul unei agentii. Poseda chitanta prin care a achitat comisioniul catre agentie, precum si un contract de comision, in care se specifica faptul ca s-a achitat chiria pe o luna si garantia. Nu s-a incheiat contract de inchiriere, deoarece proprietarul dorea sa vina cu varianta lui de contract. Proprietarul a fost rugat in repetate rinduri sa aduca contractul de inchiriere si in final i-a spus verisoarei mele ca nu ncheie niciun contract, sa evacueze apartamentul Pentru a gasi o alta locuinta are nevoie de ceva timp, dar proprietarul nu este de acord sa mai ramina. Cum poate proceda in acest caz, adica sa mai ramina citeva zile pina isi gaseste altceva cit de cit rezonabil. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 16:41, 27 Mai 2009
Nu-i ramane decat sa paraseasca locuinta, pentru ca mai apoi sa se indrepte impotriva agentiei.
Poate sa se adresesze agentiei imobiliare pentru a rezolva aceasta situatia cu propietarul avand in vedere ca dumneaiei a platit acestei agentii un comision plus garantia. Tot agentia este aceea, care nu trebuia sa accepte inchirierea fara un contract deja perfectat. Nu cred ca este cazul sa umblati prin tribunale , mai indicat este ca tot agentia sa-i gaseasca alta locuinta fara sa mai perceapa alt comision si alta garantie .
Discutati cu agentia sa va gaseasca urgent alta locuinta.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
marius cioca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chirias sonias sonias Am rugamintea sa ma consiliati intr-o problema. Locuiesc cu chirie intr-un apartament, gasit prin intermediul unei agentii. Posed chitanta prin care am achitat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti daca are voie un propretar de ... ROTARIt400@GMAIL.COM ROTARIt400@GMAIL.COM BUNA ZIUA ,VA ROG SA-MI SPUNETI DACA ARE VOIE UN PROPRETAR DE APARTAMENT SA VINDA DACA ARE CONTRACT DE INCHIRIERE PE 2 ANI PRI AGENTI IMOBILIARA,CU O CHIRIE DE ... (vezi toată discuția)
Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)