avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi in caz de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi in caz de concediere

Buna ziua! Lucrez de 3 ani jumatate la o firma privata, fiind singurul angajat inafara patronului si am fost anuntat ca trebuie sa plec pentru a fi angajata alta persoana in locul meu ( ruda cu patronul, care nu are nici o experienta in domeniul in care activez). As dori sa stiu ce drepturi legale am in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 20 Noiembrie 2014
Buna ziua! In contractul semnat in momentul angajarii este trecut faptul ca angajatorul are obligatia de a acorda salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege....pe baza acestei mentiuni as putea cere salariu compensatoriu? si pentru cate luni se poate acorda? Multumesc frumos!
Nu aveti ce sa solicitati daca acordarea de salarii compensatorii nu este prevazuta distinct in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern.

In lipsa acestor prevederi, angajatorul nu este obligat sa va acorde salarii compensatorii.
Buna ziua! As mai avea o intrebare legata de perioada de preaviz care mi s-a dat...in acest interval de 20 zile as putea sa nu mai lucrez in zilele de sambata, atata timp cat oricum nu erau prevazute in contract si nici platite??
Daca nu ati semnat ceva care sa va oblige sa va prezentati la munca in ziua de sambata, atunci puteti refuza sa mergeti la serviciu in ziua respectiva.
Daca lucrati intr-o unitate in care se lucreaza in mod curent si sambata(de exemplu in comert) dvs trebuie sa mergeti la serviciu,dar orele de sambata se platesc cu un spor de sambata/duminica,iar dvs trebuie sa beneficiati de doua zile consecutive de repaus sapatamanal;de exemplu daca mergeti sambata la serviciu atunci angajatorul ar trebui sa va acorde duminica si luni zile de repaus saptamanal.

Alte discuții în legătură

Despre modificarile cim PaulaPaula182 PaulaPaula182 AM SI IO O INTREBARE. DACA AM SEMNAT IN CONTRACT DE MUNCA 8H/ZI 5ZILE/SAPTAMANA MA POATE OBLIGA PATRONUL SA LUCREZ 6ZILE SI APOI 2 ZILE LIBERE. MENTIONEZ CA NU ... (vezi toată discuția)
Preaviz bibi20 bibi20 buna, Am si eu o intrebare . Daca preavizul unui angajat este de 20 de zile lucratoare , dar lui i s-a comunicat ca trebuie sa lucreze si sambata, zi ... (vezi toată discuția)
Ore sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin daca angajatorul stabileste prin reg de ordine interioara un spor de 2% din salariu ptr orele de sambata si duminica,dar nu modifica si contractul individual ... (vezi toată discuția)