Buna ziua! Lucrez de 3 ani jumatate la o firma privata, fiind singurul angajat inafara patronului si am fost anuntat ca trebuie sa plec pentru a fi angajata alta persoana in locul meu ( ruda cu patronul, care nu are nici o experienta in domeniul in care activez). As dori sa stiu ce drepturi legale am in acest caz?
Buna ziua! In contractul semnat in momentul angajarii este trecut faptul ca angajatorul are obligatia de a acorda salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege....pe baza acestei mentiuni as putea cere salariu compensatoriu? si pentru cate luni se poate acorda? Multumesc frumos!
Buna ziua! As mai avea o intrebare legata de perioada de preaviz care mi s-a dat...in acest interval de 20 zile as putea sa nu mai lucrez in zilele de sambata, atata timp cat oricum nu erau prevazute in contract si nici platite??
Daca nu ati semnat ceva care sa va oblige sa va prezentati la munca in ziua de sambata, atunci puteti refuza sa mergeti la serviciu in ziua respectiva.
Daca lucrati intr-o unitate in care se lucreaza in mod curent si sambata(de exemplu in comert) dvs trebuie sa mergeti la serviciu,dar orele de sambata se platesc cu un spor de sambata/duminica,iar dvs trebuie sa beneficiati de doua zile consecutive de repaus sapatamanal;de exemplu daca mergeti sambata la serviciu atunci angajatorul ar trebui sa va acorde duminica si luni zile de repaus saptamanal.
Preaviz
bibi20
buna,
Am si eu o intrebare . Daca preavizul unui angajat este de 20 de zile lucratoare , dar lui i s-a comunicat ca trebuie sa lucreze si sambata, zi ... (vezi toată discuția)