avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi in caz de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi in caz de concediere

Buna ziua! Lucrez de 3 ani jumatate la o firma privata, fiind singurul angajat inafara patronului si am fost anuntat ca trebuie sa plec pentru a fi angajata alta persoana in locul meu ( ruda cu patronul, care nu are nici o experienta in domeniul in care activez). As dori sa stiu ce drepturi legale am in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 20 Noiembrie 2014
Atat timp cat in c.i.m. nu figureaza - userul a mentionat asa ceva in mesajul anterior - si program in zilele de repaus saptamanl , nu exista nicio astfel de obligatie din partea acestuia sa vina la munca in zilele de repaus saptamanal.
Buna ziua! as vrea sa fac o plangere la ITM si am rugamintea sa-mi spuneti daca urmatoarele puncte constituie motive temeinice pentru o plagere:
-am lucrat 3 ani ore suplimentare ( neplatitie ) program inre 09.00 - 18.00, dar de cele mai multe ori stateam si peste ora 18.00 - pentru ca asa vroia patronul, nu pentru ca era necesar
-zi de sambata lucrata neplatita si fara acordarea de alte zile libere in compensatie
-salar minim pe economie, fara nici un spor pentru studii superioare ( pe domeniul in care activez + alte atestate si master in domeniu turismului - domeniul de activitate)
- aproximativ 2 luni pe an lucram singura la locul de munca cu acelasi program si fara alte libere
-nu mi s-a acodat posibilitatea de a efectua pregatire profesionala- ceea ce in domeniul turismului este f necesara
- eram angajata pe post de agent turism - fara sa fi semnat nici o fisa a postului la locul de munca , dar eram obligata sa fac si sarcini care nu tineau de fisa postului - fiind si secretara, contabila, femeie de serciviu.
Multumesc frumos!
@ ag_claudia

Pot face obiectul unei sesizari la ITM urmatoarele aspecte semnalate de dvs :
- incalcarea legislatiei muncii cu privire la munca suplimentara
- incalcarea legislatiei muncii cu privire la munca in zilele de repaus saptamana
- neeliberarea fisei postului
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Astfel de la 01.07.2014, salariul minim brut este de 900 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre modificarile cim PaulaPaula182 PaulaPaula182 AM SI IO O INTREBARE. DACA AM SEMNAT IN CONTRACT DE MUNCA 8H/ZI 5ZILE/SAPTAMANA MA POATE OBLIGA PATRONUL SA LUCREZ 6ZILE SI APOI 2 ZILE LIBERE. MENTIONEZ CA NU ... (vezi toată discuția)
Preaviz bibi20 bibi20 buna, Am si eu o intrebare . Daca preavizul unui angajat este de 20 de zile lucratoare , dar lui i s-a comunicat ca trebuie sa lucreze si sambata, zi ... (vezi toată discuția)
Ore sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin daca angajatorul stabileste prin reg de ordine interioara un spor de 2% din salariu ptr orele de sambata si duminica,dar nu modifica si contractul individual ... (vezi toată discuția)