avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizatie de securitate la incendiu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizatie de securitate la incendiu

Buna ziua, va cer ajutorul într-o problema. Am închiriat un spațiu la demisolul unei clădiri în 10.01.2013, iar in data de 04.06.2013 am fost amendata de ISU pentru ca nu aveam autorizația de securitate la incendiu, potrivit L307/2006, art 44 pIV lit h. Sincer nu am știut ca eu trebuia sa cer aceasta autorizație, menționez ca au mai închiriat si alte societăți înaintea mea același spațiu. In contractul de închiriere nu am stipulat cine trebuia sa ceara aceasta autorizație pt ca nu am știut. Am făcut plângere contravenționala si as dori sa știu, dacă ma puteți ajuta, dacă aceasta autorizație trebuia sa o solicit eu sau proprietarul la momentul construcției. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: luizastroe , utilizator 18:33, 30 Octombrie 2014
Investitie se considera, inclusiv faptul ca ati inchiriat/ cumparat barul cu toate dotarile existente. Probabil, incadrarea in lege s-a facut avand in vedere in special
-art.30 al.(2) Obligatia solicitãrii si obtinerii avizelor si/ sau a autorizatiilor prevãzute la alin. (1) revine persoanei fizice ori juridice care finanteazã si realizeazã investitii noi sau interventii la constructiile existente ori, dupã caz, beneficiarului investitiei.
Daca proprietarul cladirii era si proprietarul barului/ mobilierului din bar, iar dvs. doar ati inchiriat (fara a face nicio investitie suplimentara, platind doar chiria - trebuie sa dovediti cu documente acest fapt) puteti invoca faptul ca obligatia obtinerii avizelor/ autorizatiilor psi ar fi revenit acestuia. Propietarul va fi solicitat ca martor in proces, de catre institutia statului (daca nu a facut-o deja pana in prezent).
Pompierii asta au intentionat sa ma numeasca beneficiarul investitiei, dar eu nu pot fi asa ceva cand nu am montat un geam,nu am facut absolut nimic acolo. Azi am avut termen, a lipsit partea adversa, am depus probe cu inscrisuri. Am depus contract de inchiriere si procesul verbal de predare/primire cu data in care eu am intrat acolo, unde apare clar toate obiectele ce erau in bar, mobilier, imbunatatiri, instalatii sanitare ,electrice. Daca va fi cazul voi cita si eu martori sa probeze ca nu am investit nimic acolo. Pe proprietar nu l-a citat inca nimeni pt ca ISU nu a fost reprezentat.
Cum spuneam mai inainte, in precizare am invocat Ord. 3 din ian. 2011, Art 12. Textul normelor indica clar in ce situatii se cere aceasta autorizatie, eu nu as putea avea documentele necesare obtinerii. Mi-a dat termen in ianuarie.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitatea unei autorizatii psi vera.sandu vera.sandu Buna ziua, Pentru o constructie (finalizata inainte de 1990) achizitionata in 2008 (atunci cand era in vigoare legea cu peste 600 mp) cu o suprafata ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea obtinerii avizului / autorizatiei de la i.s.u. drgs1 drgs1 O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri. Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este ... (vezi toată discuția)
Obtinere autorizatie/aviz isu RalucaMP RalucaMP Buna ziua! Apelez la dumneavoastra pentru ca efectiv nu mai stiu pe cine sa intreb si nici ce sa mai inteleg. Situatia e in felul urmator: firma pentru care ... (vezi toată discuția)