Va multumesc pentru promptitudine. Eu am fost la AJOFM, mi-au spus ca ei doar aplica legea, nu-i de competenta lor problema si m-au trimis la ITM.Maine o sa merg la ITM.Cu instanta e descurajator. Va multumesc din nou!
Ar mai fi ceva : Daca se poate lamuriti-ma si pe mine, cum este cu cele 30 zile de la data incetarii activitatii pentru a depune cerere la AJOFM si 12 luni asa cum am vazut pe forum. Patronul mi-a spus ca o sa plateasca cand are bani( desi m-am oferit sa-i dau eu banii-258ron}. E clar ca nu vrea sa beneficiez de somaj.A mai avut cineva asa o problema? Cum a procedat?Va multumesc!
Daca depuneti actele la somaj in 30 de zile, veti primi indemnizatia de la data incetarii contractului de munca.
Daca depuneti mai tarziu, dar cel tarziu in 12 luni de la desfacerea contractului, veti primi somaj de la data depunerii cererii.
Aveti insa grija ca stagiu necesar de 12 luni lucrate se calculeaza in ultimele 24 de luni de la data depunerii dosarului de somaj !
De aceea va sfatuiessc sa faceti sesizare scrisa la AJOFM cat mai repede.
Nu prea inteleg cum ar putea sa fi platit patronul contributii doar pentru 1 angajat din 6, asa ceva din cate stiu nu se poate, nu se admit parti partiale si nominale.
Ajutor somaj
Nelia2583
Buna ziua,
la ultimul loc de munca am fost angajatata timp de 8 luni. S-au facut concedieri, iar de la inceputul lunii iulie, mi-a incetat contractul de ... (vezi toată discuția)