avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Fosti asociati...
Discuție deschisă în Executare silită

Fosti asociati...

Am nevoie de un sfat ...
Am avut o firma cu inca un asociat ( eu aveam 60%, iar el 30%). Am luat un imprumut pe firma de la banca, nu a fost achitat, asa ca banca a inceput procedura de executare silita pentru cei doi asociati. A fost facuta poprirea pe salarii, conturi blocate etc. Numai ca mai nou celalalt asociat a inceput hartuirea, ca sa-si recupreze de la mine suma executata silit. Am consultat un avocat si mi-a zis ca dupa inceperea executarii silite nu se mai poate face nimic. In schimb fostul asociat a inceput sa-mi trimita e-mailuri, sa ma sune si sa ma ameninte ca ma da in judecata pentru recuperarea partii lui. A angajat un avocat care a inceput sa sune la firma la care lucrez acum. Avocatul a propus sa mergem la executorul judecatoresc si sa semnam anumite acte.
Ce acte ma poate pune sa semnez la executor? Ce tip de proces poate sa-mi intenteze pentru recuperarea partii lui, desi amandoi am semnat ca garati personali?
Cel mai recent răspuns: NicoBC , utilizator 10:03, 28 Mai 2009
Pentru a va raspunde, trebuie sa ne spuneti ce titlu sta la baza executarii silite prin poprire. Probabil un contract de imprumut garantat. Cu ce ? Sunteti fideiusori ? Ce clauze sunt incluse in contractul de imprumut si in cel de garantie ?

Sunt multe discutii. Ar trebui vazute actele.
Imprumutul de la banca a fost utilizat pt firma sau in scop personal?.... Trebuie sa precizati mai explicit problema Dmv. In ce constau clauzele contractului cu banca respectiva , conditiile de rambursare , etc...
Am fost o linie de credit pentru firma. Amandoi am semnat acel contract, fiind garanti personali (eu eram si administratorul firmei). Cand am semnat contractul pentru linia de credit, ne-am angajat conform contractului daca nu platim la timp, amandoi garantam cu bunurile personale prezente si viitoare. Intre timp am renuntat la firma pentru ca nu mai mergea si ne-am angajat.
Cum nu am avut bani sa restituim banii din linia de credit, a inceput executarea silita pentru amandoi, ni s-a pus poprire pe salarii si blocarea conturilor. Acum el vrea sa-si recupereze banii pe care ii opreste banca si ma ameninta ca ma da in judecata ca sa-si recupereze acesti bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme recuperatori minela minela in urma cu cateva luni am inceput sa fiu sunata de catre o firma de recuperare credite in legatura cu un credit al unei alte persoane cu adresa la acelasi ... (vezi toată discuția)
Executare silita - debitor fara bunuri ALTINGEAN ALTINGEAN am contractat in ultimii 3 ani , 2 credite de nevoi personale la banci diferite in urma cu 6 luni am ramas fara servici si ultimele luni nu am reusit sa-mi ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi administrator rapani74 rapani74 Societatea pe care sotia mea o administreaza a contractat o linie de credit de la o banca. Incepind de anul trecut s-a facut o reesalonare a creditului dar, ... (vezi toată discuția)