avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exploatoare persoane sau nu ?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exploatoare persoane sau nu ?!

Buna ziua ,

As dori sa ajut persoanele din Romania pentru a munci in Anglia.Problema mare este ca daca aceast gest de "help" pentru toti romanii se trateaza ca o exploatoare de persoane si voi avea probleme.

Da ,exista un mic comision din primul salar din partea celui care il ajut cu casa ,job ... si altele.
Da ,exista o persoana in Romania care va interactiona cu ,sa le zicem "aplicanti".Ei se vor intalni cu persoana de legatura pentru un mic "interviu" unde vor achita un 10% din comision restul urmand sa fie platit din primul salar in Anglia.

Practic ,eu voi cauta joburi pentru ei ,le voi oferi cazare 1 luna (ii voi ajuta mai departe sa gaseasca) ,ii invat "how is going" .Mentionez ca si eu lucrez (contract ... totul ca la carte) .
Nu va exista nicio secunda indoiala ca eu ii voi lasa balta (sau ma rog ,orice alt gand negru legat de mine si ei) sau voi cere mai multi bani decat am stabilit in prima faza.In prima luna "ei vor ii voi trata ca copii mei".

Imi puteti spune cum trateaza organele aceasta mica situatie ? Ce ar trebui sa fac sa fiu complet acoperit ?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 27 Octombrie 2014
Aveti posibilitatea conferita de lege de a infiinta o firma de mediere.
In acest fel veti avea o reglementare legala pe care sa o urmati.
Da stiu ,am mentionat ca lucrez.
Ideea este daca politia "aude" ca eu ajut persoane ptr un mic comision imi poate face ceva daca nicio persoana nu depune vreun fel de plangere ?
Daca aveti o firma, va executati contractele cu oamenii, NU ii exploatati, nu ii pacalati si nu ii inselati, si mai si platiti taxe pe veniturile incasate, n-are nimeni ce sa va faca.
Problema nu este plasarea de forta de munca, problema ar fi daca apar infractiuni in efectuarea acestei activitati.
Depinde de situatie. Insa este mult mai bine daca ati face asa ceva legal si nu fraudand legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agenție munca ciccia ciccia Bună ziua, sunt o tânără de 30 de ani care ca mulți tineri sunt în căutarea unui loc de munca. Dupa îndelungi căutări pe internet am găsit un anunț ... (vezi toată discuția)
Agentie web globala avrcata avrcata Buna ziua, Pentru a va adresa intrebarea trebuie sa va dau cateva detalii despre ce activitate doresc sa desfasor: Detalii: Doresc sa creez si sa ... (vezi toată discuția)
Contributii ale pensionarului pt. limita de varsta, la veniturile obtinute ca pfa, ori ocazional prin contract de colaborare dobje_ion dobje_ion In Magazinul AvocatNet.ro am aflat despre existenta lucrarilor \"Centralizator contributii sociale aferente tuturor tipurilor de venituri obtinute de ... (vezi toată discuția)