avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comision agenție munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comision agenție munca

Bună ziua, sunt o tânără de 30 de ani care ca mulți tineri sunt în căutarea unui loc de munca. Dupa îndelungi căutări pe internet am găsit un anunț în care scria ca se caută o bona ptr un copilaș de 1.6luni. Sunand la numărul afișat îmi răspunde o doamna care îmi spune că nu este o persoana fizica ci o agenție de plasarea forței de munca din București. Menționez ca anunțul era publicat în orașul meu ( ploiesti ) Ok spun, cer detalii și îmi spune ca trebuie să vin la București în vederea susținerii unui interviu. Stabilim ziua și ora și merg a doua zi la București, susțin un test psihologic ( platit ) un fel de interviu, unde las datele personale și salariul minim acceptat (care era ultimul mai mic decât cel din anunt, deoarece mi-au sugerat ca cu cât este mai mic salariul cu atât șansele de reușită sunt mai mari)și m-au trimis acasă spunandu-mi să astept un telefon de la dânși.Dupa 2 zile mă suna și îmi cer sa vin iar la București pentru un alt interviu preliminar.Ok zic, vin din nou la București susțin alt interviu și îmi spun ca sunt printre cei care vor fi chemați la interviul final în prezenta angajatorului.Incheiem un contract intre mine și agenție în care mă oblig sa nu mă angajez la locul de munca respectiv fara acordul lor, ca ei nu au nici o obligație sau responsabilitate dacă angajatorul nu mă tine mai mult de o luna la munca sau nu își îndeplinește toate responsabilitățile fata de mine privind salarizarea sau drepturile mele ca și angajat.Din nou plec acasă aștept sa mă sune ptr al treilea interviu, mă suna după câteva zile și îmi spun ca interviul se va tine la Ploiesti direct cu angajatorul acesta urmând sa decidă pe care din noi angajează. Slava DOMNULUI, m-a ales pe mine urmând ca de a treia zi sa încep munca. Dupa aproape o săptămână de munca mă suna cei de la agenție și îmi spun ca trebui sa plătesc un comision egal cu jumătate din salariu, ptr ca am beneficiat de serviciile oferite de ei, am ramas fara cuvinte la telefon, dar am reușit sa întreb cum așa ptr ca eu nu știam acest lucru și nici nu este scris în contractul pe care îl am cu dânșii. A început sa urle la mine în telefon ca sa nu fac figuri și sa nu plătesc ca lasă fără munca și mă da și în judecata.Speriata am întrebat angajatorul meu ce sa fac, și dacă trebui într-adevăr sa dau banii respectivi.Mi-a răspuns ca părerea ei este ca nu trebuie sa plătesc deoarece nu scrie nicăieri, și ca ei au fost angajați de către dansa sa găsească o bona și au fost plătiți de dansa cu un procent de 70% din salariul meu și crede ca nu mai trebuie sa plătesc și eu deoarece dansa s-a onorat datoriile fata de firma respectiva . Menționez ca doamna este mulțumită de mine copilul sta foarte bine cu mine, iar eu sunt o fata mai timida care își vede de treaba ei.
Ajutati-ma cu un răspuns va rog frumos, sunt speriata ca pot pierde locul de munca dar nici nu vreau sa fiu păcălit și hărțuit cu telefoanele celor de la agenție, care mă suna de 3-4 ori pe zi. Multumindu-va anticipat ptr răspunsuri va doresc Sărbători fericite și un an nou fericit. .
Cel mai recent răspuns: ciccia , utilizator 17:48, 29 Decembrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu este scris in contractul semnat cu acea agentie , atunci nu aveti de ce sa va faceti griji.

De asemenea, pentru amenintare exista posibilitatea formularii unei plangeri penale impotriva acelei doamne.
Va mulțumesc frumos ptr răspuns, nu nu scrie nimic în contractul respectiv cum ca trebuie sa plătesc un comision, nu scrie nici în contract nici pe site-ul agenției respective, așadar nu trebuie sa plătesc și nici nu mă pot da afară de la munca?
Dvs ati semnat c.i.m. cu o noua entitate sau cu agentia respectiva ?
Nu am semnat nici un contract de munca cu agentia, eu am semnat un contract cu agentia care avea ca obiect introducerea mea în baza de date a societății și căutarea unui angajator interesat de serviciile mele.
Agenția se obliga sa-mi caute un angajator care sa corespundă cu cerințe mele....sa organizeze intalniri și sa-mi acorde asistenta....
Eu trebuia sa respect protocolul stabilit cu agentia ptr întocmirea dosarului, dacă confirm o întâlnire sa o respect, sa nu tratez direct sau prin terțe persoane cu angajatorul, și dacă fac ăsta sa plătesc 1100euro , sa anunț dacă nu mai am nevoie de munca, sa nu prejudiciez agenția prin comportamentul meu.
Alte clauze contractuale:
Sa nu divulg informații de care am luat la cunoștință în agenție, orice modificare și adăugare a contractului se vor face în acordul ambelor părți, anexa contractului de prestări servicii se completează în momentul în care sunt selectata ptr angajare sau proba de lucru.
Dacă nu accept nici o oferta de munca din partea agenției nu am nici o obligație fata de aceasta.
Eventualele litigii intre mine și angajator nu sunt răspunderea lor
Eventuale litigii intre mine și agenție vor fi soluționate pe cale amiabila sau la instanța de judecată.Contract încheiat în doua exemplare.
Așa arata contractul pe care eu l - am încheiat cu agentia.Vreau sa precizez următoarele:
Eu nu eram în baza lor de date când am sunat ptr.postul de munca.
Nu am beneficiat de nici un training, curs sau ajutor din partea agenției.
Am sunat la un anunț pe internet, așadar eu mi-am căutat de munca și nu ei
Nu mi-au spus de la început ca trebuie sa plătesc un comision
Nu m-au ajutat cu nimic, din contra mi-au sugerat un salariul cât mai mic
Înțelegeam sa plătesc dacă eu mergeam în urma cu doua-trei luni la agenție și depunem un cv,
iar ei îmi ofereau doua-trei posturi de munca, dar așa? Eu caut de munca, fac doua drumuri la București pe cheltuiala mea, plătesc testul psihologic, accept salariul minim (diferența fiind de 400ron) tot eu trebuie sa le dau bani:-(
In acest caz, nu au cum sa va dea afara.

Alte discuții în legătură

Firmele de recrutare ptr bone si menajere nu trebuie sa respecte legile? AMihaela1964 AMihaela1964 Buna ziua. Sunt foarte multe firme de recrutare , ptr bone si menajere, pentru familii. Canditatele completeaza niste teste psihologice ( luate de pe net), ... (vezi toată discuția)
A plecat cineva cu b&b international job services / constanta bikaeraser bikaeraser ieri am fost si eu sunat de aceasta firma, pt programarea unui interviu online ( nr sunt din Ploiesti nu ma pot deplasa pana la Ct pt un interviu ) azi urmeaza ... (vezi toată discuția)