avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vama Otopeni ma forteaza sa fac importul pe firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vama Otopeni ma forteaza sa fac importul pe firma

Buna ziua ,

am comandat din china mai multe produse led , mai exact 1000 module led , 50 m banda led alba 50m banda led rgb.
Vama otopeni refuza sa elibereze coletul si ma obliga sa fac importul pe o firma motivand ca am o cantitatea cosiderabila de produse.
Am achizitionat produsele impreuna cu un prieten pentru si produsele urmeaza sa fie folosite pentru iluminat gard , casa etc.
Am trimis catre DHL dovada de plata (extras de cont) declaratie pe proprie raspundere in care am specificat cum , de ce , impreuna cu cine si ce urmeaza sa fac cu produsele impreuna cu copii are CI atat al meu cat si al prietenului.

DHL imi spune sa ma cert eu cu cei din vama , iar de cei din vama nu dau , ma tot trimit de la un birou la altul.

Ce ma sfatuiti sa fac si unde ma pot adresa.

Va multumesc.
Care este valoarea de achizitie trecuta pe factura?
Autoritatile vamale au dreptul de a retine coletul, daca au suspiciunea ca natura si cantitatea bunurilor nu le califica pentru uzul personal.
Probabil ca daca mergeti insotit de un avocat situatia se poate schimba in eventualitatea unei plangeri inaintate superiorilor institutiei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere colete, probleme dhl - vama romana beautybym beautybym Buna ziua, de curand am comandat de pe site ul Aliexpress cateva perechi de pantofi si 3 brose. Au fost expediate din China si au ajuns in Romania in 3-4 zile. ... (vezi toată discuția)
Dhl imi cere coletul inapoi, dupa livrare! exterminator86 exterminator86 Buna ziua dragilor, Va prezint in continuare o situatie tipic romaneasca :O : Detin o firma care are ca domeniu de activitate vanzarea en gros si en ... (vezi toată discuția)
Abuz serviciul vamal stefaniualexandru stefaniualexandru Buna ziua , ma confrunt cu o mare problema , am facut o comanda din China de niste produse de imbracaminte , niste ghiozdane , colanti ptr fetite ..precizez ca ... (vezi toată discuția)