avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caldura la pausal, cu toate ca exista repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caldura la pausal, cu toate ca exista repartitoare

Buna ziua.
Rog pe cei in tema sa-mi de-a cateva sfaturi pentru urmatoarea situatie:
Sunt proprietar intr-un bloc de locuinte, recent a aparut la avizier un afis din partea administratiei, ca in sezonul 2014 - 2015, calculul caldurii se va face in functie de suprafata utila a fiecarui apartament, iar repartitoarele de costuri sa ramana nedemonate dupa calorifere, deoarece 80 la suta din proprietari au fost de acord cu desfintarea repartitoarelor.
1. Este normal ca administratia sa ia aceasta hotarare fara sa afiseaza o copie a procesului verbal a adunarii generale in care s-a luat aceea hotarare si fara sa afiseze tabelul cu cei 80 la suta dintre proprietari care au fost de acord cu desfintarea repartitoarelor?
2.Pot solicita printr-o cerere presedintelui asociatiei sa-mi dea o copie a p.v a adunarii generale si a tabelului cu cei 80 la suta respectiv?
3. Daca consider ca acel tabel este falsificat pot refuza sa platesc cotele de intretinere?
4. Este normal ca caldura sa fie calculata dupa suprafata utila a apartamentului sau dupa suprafata radianta a caloriferului, deoarece foarte multi au inlocuit caloriferele din constructie cu altele foarte mari, chiar imense
5. Pot solicita o expertiza din partea celor abilitati, pentru a clarifica problema cu suprafata radianta a fiecarui apartament?
6. Care este termenul legal de raspuns al presedintelui pentru a-mi inmana copile respective si-ami raspunde la intrebarile pe care eu le consider
7. Este normal sa risipesc caldura degeaba pe perioada cat eu sunt plecat pe perioada iernii prin neluarea in considerare a repartitoarelor?
8. Daca asociatia a facut abuzuri in aceasta problema unde este indicat sa ma adresez, instantei sau la primarie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:19, 27 Octombrie 2014
1. Dupa cate imi dau seama nu s-a facut propriu-zis o AG astfel incat sa fie chiar prezenti 80% dintre proprietari. Mai degraba cred ca s-a umblat cu tabelul din usa-n usa sau s-au luat semnaturi la casierie.
2. Puteti sa solicitati sa consultati acest tabel, dar nu sa va dea o copie pentru ca nu sunt obligati sa faca copii de pe documentele asociatiei.
3. Nu va sfatuiesc sa refuzati plata, dar daca stiti ca exista semnaturi falsificate, puteti face o plangere penala.
4. In conditiile in care chiar suprafata radianta a caloriferelor s-a modificat mult prin montarea de calorifere mai mari, mai bune si mai multe nu este normal sa se mai repartizeze caldura in functie de suprafata utila a apartamentului.
5. Puteti sa solicitati un inventar al caloriferelor din apartamente pentru o modificare a cotei de caldura in functie de suprafata radianta.
6. De indata. Nu-i trebuie timp ca sa va arate niste documente deja existente si cinstite.
7. Nu, nu este normal, atata vreme cat ati cheltuit niste bani cu montarea acestor repartitoare si vreti sa faceti economii.
8. Incepeti cu primaria si apoi puteti, pe baza unor dovezi de falsificare a semnaturilor (daca e cazul), in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este corect calculata caldura la un bloc din bucuresti care a fost contorizat cu repartitoare de costuri iar ulterior sa renuntat la ele mihaelutza41 mihaelutza41 Din acest an la noi in bloc sa renuntat la repartioarele de costuri la caldura si am trecut din nou la sistemul pausal{adica se calculeaza caldura pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Suprafata radianta - penalizari justro justro In 2006 am schimbat caloriferele - oficial prin RADOX- calibrate pe suprafata camerelor. La cateva luni, in decembrie, din pura intamplare, am observat ca ... (vezi toată discuția)
Suprafata echivalenta termic a corpurilor de incalzit rabuzu rabuzu buna seara. va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns. in aceasta saptamana presedintele de asociatie si un inginer se prezinta pe la apartamente si ... (vezi toată discuția)