avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa vand?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa vand?

Buna ziua,

Intrebarea mea este daca pot sa vand fara acordul beneficiarilor unui drept de uzufruct viager asupra unui teren, pe care este o casa pt care am drept exclusiv de proprietate? In cartea funciara este inscris astfel: dreptul de proprietate exclusiv asupra unui imobil si drept de uzufruct viager al parintilor pe terenul pe care este construita casa( asa a fost intocmit actul de vanzare-cumparare la notariat deoarece casa fusese construita de mine, dar terenul apartinea parintilor)
multumesc anticipat,
Puteti vinde doar casa, fara uzufructul viager al parintilor pe teren. Exceptie: doar daca parintii isi dau expres acordul in acest sens printr-un act autentic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? Critter Critter Am 29 de ani, si sunt proprietara unui apartament din Bucuresti pe care as dori sa il vand, dar unele clauze din contract sunt contradictorii si nu stiu exact ... (vezi toată discuția)
Vanzare nuda proprietate florest florest Cazul meu: Sunt proprietarul unui apartament in care detin nuda propritate iar parintii mei au dreptul asupra unei camere la abitatie (habitatie) ... (vezi toată discuția)