avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala inselaciune

Salutare ,
In cazul unei plangeri penale pentru inselaciune ajuta ca si dovada un contract seroxat care apoi a fost completat si semnat de catre invinuit ?
Ajuta cu ceva daca la proces am doi martori care sunt rude de gradul I ?
Se pot obtine convorbirile telefonice si sa fie folosite apoi in instanta ?

Cam ce sansa este ca invinuitul sa fie declarat vinovat daca acesta neaga toate acuzatiile ?
Cat timp dureaza un astfel de proces ? si pot sa il dau apoi pe cale civila in judecata pentru obtinerea pierderilor ?
Cel mai recent răspuns: Cornea444 , utilizator 19:04, 13 Iunie 2018
Deoarece acum sunt sigur ca este vorba despre o inselatorie , maine dimineata ma voi duce la politie . Maine trebuie sa duc si dovezile ? trebuie sa vina si martorii maine sau pot veni de buna voie cand vor ei ?

Sa explic mai clar cele intamplate
Respectivul este nasul unui var , a venit sa inlocuiasca niste geamuri sparte si asa a aflat ca sunt in cautare de tamplarie pentru noua casa , a venit am discutat , la discutie au participat si parintii mei , i-am dat 2000lei avans urmand ca a doua zi sa vina cu un contract si sa stabilesc clar ce aleg pentru a trece suma in contract , a venit peste doua zile cu 2 foi a4 pe care le-a completat si semnat si mi-a spus daca pot sa ii mai dau 500-600lei sau toti daca vreau , pentru ca practiv suntem "rude" nu am banuit nimic si i-am dat si restul din suma ( total 3000lei) , a ramas ca vine intr-o saptamana , cu o zi inainte il sun si il intreb data exacta sa stiu cand vine si ma amana cu o alta saptamana , dupa 3 zile ma suna si imi zice daca am sa il imprumut cu 4000lei ca are o lucrare si ii dau aia doar 10% avans si imi 5000lei inapoi dar l-am refuzat , a insistat de 2-3 ori iar atunci m-am pus putin pe ganduri , cand a venit si a 2 saptamana l-am sunat iar motive ca este bolnav nust cine bla bla si vine sigur peste 3 zile apoi il sun iar , zice ca peste 2 sigur , dupa 3 saptamani il sun dar surpriza nu mai raspunde :)) dupa 2 apeluri isi inchide telefonul , a doua zi sun de pe alt numar si raspunde , in urma discutiei ramane ca daca nu vine pana la sfarsitul saptamanii imi returneaza banii , asta nu s-a intamplat si nici la telefon nu raspunde , am fost la el acasa dar nu am de el , am dat de tatal lui si a ramas sa ii transmita ca voi depune plangere penala .

Voi ce ma sfatuiti sa fac ? am sanse sa castig un astfel de proces ?
Pentru facturile de la Telekom, umflate abuziv, se poate face plângere penală pentru înșelăciune?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2018
Cornea444, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari telefonice iosif.kramar iosif.kramar Am mare nevoie de un sfat.Angajatorul ma hartuieste pe telefon. Suna, ma ameninta samd. Incepand cu luna Iunie a,.c. Vreau sa-l dau in judecata si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Martor la o plangere de inselaciune Gabriela0101. Gabriela0101. Buna ziua! Am primit o instiintare de la Iasi cum ca as fi citata ca martor (nici nu stiu exact la ce, ori plangere ori proces pt inselaciune) , nici nu stiu ... (vezi toată discuția)
Despre martori. ContSters75393 ContSters75393 Se pot considera martori valabili intr-un proces penal : -amanta ,o verisoara de gradul I si tatal acesteia din urma ? In plingerea de la politie si in ... (vezi toată discuția)