avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat dureaza primirea numarului de dosar depus la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat dureaza primirea numarului de dosar depus la tribunal

Buna ziua,
I-am cerut avocatului meu sa-mi comunice nr-ului dosarului depus de dansul la tribunal, pentru a-l putea verifica si eu pe portalul justitiei. Raspunsul avocatului a fost ca dureaza in jur de 2 saptamani alocarea nr-ului de dosar prin sistemul informatic ECRIS si ca el mai bine ar fi sa il contactez la inceputul saptamanii viitoare.
Va rog mult sa imi spuneti daca ceea ce afirma dansul este adevarat sau ar fi cazul sa imi cat un alt avocat.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 14:39, 29 Octombrie 2014
Numarul de dosar se atribuie la iregistrare. Termenul se stabileste ulterior. Puteti cauta pe portalul instantei dupa nume.
Am cautat dupa nume si nu exista dovada inregistrarii nici unui dosar. I-am spus clar avocatului sa imi dea si mie nr-ul dosarului si nu termenul de judecata. Ceea ce imi spuneti dumneavoastra imi confirma faptul ca dosarul nu a fost depus la judecatorie.:(
Va multumesc pentru raspuns.
Odata cu depunerea actiunii, se formeaza si dosarul respectiv...cu termenul este o alta problema. Intr-adevar puteti cauta pe portal dupa numele uneia dintre parti.
dosarul primeste numar in momentul inregistrarii lui la instanta. Insa nu totdeauna se gaseste acest dosar si in sistemul ECRIS. Poate datorita multor inregistrari de dosare de pe rolul acelei instante, dosarele sa primesca doar numar de intrare, urmand ca ulterior sa se si publice pe Ecris datele dosarului. Nu totdeauna veti gasi pe ecris nr de dosar si parti.
Sunt de acord cu ce ati spus, insa va reamintesc ca am cerut telefonic nr-ul dosarului, raspuunsul avocatului fiind ca dureaza doua saptamani pana ce ECRIS atribuie un nr. de dosar. Asta doream sa stiu: daca de la depunerea dosarului, dureaza atat de mult pana ce acel dosar primeste un nr.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Cerere amanare proces civil georgeeugen georgeeugen O cerere de amanare intr-un proces civil poate fi transmisa prin email? In cazul in care este posibil, care este cadrul legal? (vezi toată discuția)
Cand se face repartizarea aleatorie, in raport de data introducerii actiunii? aidu aidu dosarele se repartizeaza aleator in Ecris in ziua inregistrarii cererii de chemare in judecata?? Insa pe situl Tribunalului, desi dosarul a fost inregistrat ... (vezi toată discuția)
Timbrare cerere de chemare in judecata Constantin-Sinel MARIN Constantin-Sinel MARIN Buna ziua! Va rog s ama ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Vreau s adepun o cerere de chemare in judecata (pentru uzucapiune) si nu stiu cum ... (vezi toată discuția)