avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTUL DE A PRIMI SULTA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTUL DE A PRIMI SULTA

Piritul a efectuat imbunatatiri asupra casei fara acordul copropr. . Jdecatorul a cerut piritului o taxa de timbru pe valoare pentru acestea , piritul evidntiindu-le in cererea reconventionala . Piritul nu a platit taxa . Daca judecatorul imi atribuie in natura cota mea asa cum am cerut , ce se intimpla cu valoara imbunatatirilor respective ? Nu se mai tin cont de ea ? Nu mai platesc sulta ?:justcuz:
Cel mai recent răspuns: ContSters334096 , utilizator 19:36, 28 Octombrie 2014
Una este deducerea imbunatatirilor efectuate la imobil si alta este sulta ce trebuie acordata urmare partajarii.
Daca paratul nu a putut plati taxa judiciara de timbru pentru imbunatatirile efectuate atunci instanta nu va tine seama de cererea reconventionala formulata de acesta si de deducerea in favoarea sa a imbunatatirilor. Urmare lotizarii, se vor atribui loturi fiecarui mostenitor urmand ca la echilibrarea acestora sa se plateasca sultele aferente.
Daca eu am 2/3 si ea are 1/3 , la ce sa se mai faca ecilibrari ? Nu se imparte cota pentru fiecare ?
S-a facut expertixa tehnica asupra imobilului . Acum daca pirita nu a platit taxa ar trebui relotizat restabilite sultele ??
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
ContSters334096, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu a platit taxa de timbru care sunt consecintele ? ContSters334096 ContSters334096 Piritul a cerut in instanta sa i se recunoasca anumite imbunatatiri aduse casei supuse partajului . Doamna judecator a calculat o anumita taxa de timbru pentru ... (vezi toată discuția)
Cerere in vederea atribuirii intregului imobil ContSters335821 ContSters335821 Sunt majoritara cu o cota de 2/3 din casa si teren . Pot cere atribuirea intregului imobil , iar piritii sa fie despagubiti in teren intravilan , teren care ... (vezi toată discuția)
Se imopune o cerere de relotizare ? ContSters334096 ContSters334096 Pirita nu a achitat taxa de timbru pe valoarea imbunatatirilor aduse cladirii . Dupa expertiza se stabilisesera plata unor sulte pe cele trei diferite variante ... (vezi toată discuția)