avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere in vederea atribuirii intregului imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere in vederea atribuirii intregului imobil

Sunt majoritara cu o cota de 2/3 din casa si teren . Pot cere atribuirea intregului imobil , iar piritii sa fie despagubiti in teren intravilan , teren care apartine imobilului ? Adica sa nu platwsc cu bani mai , mai direct...Initial am avut o cota de 1/3 , am cerut atribuirea in natura , dar pe parcurs am cumparat inca o cota de la un copropritar si am devenit majoritara . Am facut toate demersurile si am cerut instantei consfintirea dreptului de proprietaqte , am platit si taxa de timbru la valoare . :O
Cel mai recent răspuns: ContSters335821 , utilizator 09:16, 11 Noiembrie 2014
puteti sa cereti sa vi se atribuie imobilul - teren si constructie in natura, iar paratilor sa li se atribuie un alt teren, pentru stabilirea loturilor si a sultelor se va dispune expertiza constructii (pentru casa)si expertiza topo-cadastrala (pentru terenuri)...depinde acum de cum se va face evaluarea acestor bunuri, daca lotul dvs va avea o valoare mai mare fata de loturile paratilor, veti fi obligata la plata sultei.
ati facut ceva investitii in casa?
nu . au facut ceilalti dar nu au platit taxa pe valoare la termn cum a cerut judecatorul
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
ContSters335821, utilizator
in ce stadiu sunteti cu procesul?
Doamna, puteti prezenta putin mai amplu situatia? Ne dati bucatele in diferite parti de forum, asa nu va putem ajuta si mai rau, exista sansa sa va trimitem pe campii cu vreo eroare de intelegere... cand se intelege cate-un crampei.

Alte discuții în legătură

Dreptul de a primi sulta ContSters334096 ContSters334096 Piritul a efectuat imbunatatiri asupra casei fara acordul copropr. . Jdecatorul a cerut piritului o taxa de timbru pe valoare pentru acestea , piritul ... (vezi toată discuția)
Neplata sultei la termen- consecinte? ContSters326883 ContSters326883 Daca nu se plateste sulta in termenul stabilit de catre instanta care sunt consecintele ? Se scoate imobilul la licitaie ? Pe ce se pune executarea silita ? (vezi toată discuția)
Partaj judiciar, despagubiri prietenulomului prietenulomului In cazul in care instanta atribuie intreaga cladire uneia dinte pari cu conditia ca cealalta parte sa fie despagubita iar partea care trb sa despagubeste nu ... (vezi toată discuția)