avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin fara certificatul de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin fara certificatul de casatorie

buna seara as vrea sa stiu cum pot sami fac buletinul lam pierdut in sicilia am venit acasa cu o foaie platita de la ambasada dar in romania supriza de cand am venit de 5luni fostul meu sot care nu mai suntem impreuna de 4ani nu vrea sami dea certificatul de casatorie sami fac buletinul nici nu baga divort unde pot merge multumesc din suflet
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:26, 6 Noiembrie 2019
megeti la starea civila si solicitati eliberarea unui nou certificat de casatorie sau intentati divort
Puteti obtine un nou certificat de casatorie insa va trebui sa va faceti prima data o carte de identitate provizorie pe motivul lipsa certificat de casatorie ca sa puteti depune cererea.

Daca aveti domiciliul in aceeasi localitate in care v-ati casatorit va merge repede.
In acest caz, daca incepeti demersurile azi aveti sanse sa obtineti noua carte de identitate duminica, fiind alegeri durata de eliberare a CI s-a scurtat considerabil. Se lucreaza la Evidenta si sambata si duminica, daca reusiti sa depuneti actele sambata duminica dupa-masa va ridicati cartea. Spuneti ca vreti neaparat sa votati :)

Pentru CI provizorie mergeti la Evidenta persoanelor cu:
- CI expirata
- 3 poze de 3/4cm, cu banda alba de 7 mm la baza (tip buletin)
- certificatul de nastere in original si copie
- actul de spatiu
- 2 chitante, una de 1 leu si una de 4 lei, pe care le platiti la Impozite si taxe.

O s-o primiti in aceeasi zi daca mergeti si depuneti de dimineata.
Dupa aceea mergeti la Starea civila, veti completa o cerere cu motivul pierdere si veti plati o taxa de 2 lei. In max. 2 zile o sa-l aveti si puteti depune pentru CI.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
Ares-3, moderator
Am o persoana in aceasta cauza. Sotia l-a parasit si nu vrea sa-i dea certificatul de casatorie. Nu au divortat. El acum este grav bolnav. Nu vorbeste nu se misca. Nu are nici cn sa-l ia in spatiu pt cartea provizorie in vederea eliberarii certificatului. Ce se poate face?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La certificatul de casatorie au dreptul ambii soti. Sa inteleg ca are buletinul expirat? Poate primi o carte provizorie. Mergeti la Serv. de evidenta si solicitati deplasarea in teren pentru eliberare Carte provizorie pe motivul lipsa dovada adresei de domiciliu si lipsa certificat de casatorie. La cerere anexati adeverinta ca persoana este netransportabila, buletinul expirat, certif. de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. acte necesare pentru schimbarea cartii de identitate ginmarstar ginmarstar De ceva timp am luat dupa strada un baiat, si am observat acum cateva zile ca i-a expirat buletinul, si vreau sa ma duc cu el sa faca altul si nu stiu ce acte ... (vezi toată discuția)
Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)
Act de identitate fara act de spatiu handsu handsu Daca unei persoane i se expira buletinul de identitate , dar datorita unor imprejurari nefericite nu are domiciliul nicaieri ,apartamentul acesteia fiind ... (vezi toată discuția)