avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor incalzire

1.As vrea sa stiu cum se poate obliga conducerea unei asociatii de propietari sa-mi elibereze un document din care sa reiasa cate persoane locuiesc la mine in apartament ? Fara acest document risc sa imi fie respins dosarul ptr ajutorul de caldura .
2. Care este perioada maxima prevazuta de lege, in care conducerea unei asociatii de propietari trebuie sa raspunda unei cereri ? .....inmanata personal sau trimisa prin posta cu mandat de primire
3. In cazul in care nu primesc documentul solicitat, pot sa prezint la directia de asistentza sociala cand ma duc pentru completarea dosarului, hartia de la posta din care sa reiasa ca eu am solicitat documentul si data la care a fost trimis ?
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 18:03, 3 Noiembrie 2014
1.As vrea sa stiu cum se poate obliga conducerea unei asociatii de propietari sa-mi elibereze un document din care sa reiasa cate persoane locuiesc la mine in apartament ? Fara acest document risc sa imi fie respins dosarul ptr ajutorul de caldura .

Trebuie eliberata pe loc, ce este asa mare problema sa scrie o adeverinta, sunt doar trei randuri, nu inteleg cum sunt unii presedinti atat de indiferenti la ajutoarele de caldura, acestia sunt bani care scad factura de caldura IMEDIAT, nu trebuie sa astepte sa incaseze intretinerea.
Trebuie sa le explicati ca este si in interesul lor sa elibereze aceste adeverinte, pentru ca scad factura, cu cat mai multi proprietari cu ajutoare, cu atat mai bine!!
Nu va este de folos copie dupa avizul de la Posta, cu el nu dovediti nimic, doar adeverinta.
In Sectorul 3 au cerut si copie dupa ultima factura RADET!
Cei de la primarie obliga presedintii sa completeze in dreapta sus, nr cam.ap si nr pers, sa semnam si sa punem stampila asociatiei...cu toate ca nu avem rubrica pt asa ceva. Este legal? suntem obligati noi presedintii sa facem aceste completari cu toate ca nu avem rubrica ? de ex. la mine in asoc ar fi un ap care declara ca sunt Xpersoane dar real ar fi X+1pers, ca nu am cum verific cati stau defapt in ap, cati intra noaptea in ap pt a dormi, ca sa zic asa...cand i sa atras atentia ca ar fi mai multi decat sunt pe lista, a sarit in sus ca nu e adevarat, ca sunt X si nu X+1pers.... si atunci noi presedintii suntem pusi sa contra semnam eventualele greseli ale lor ca sa poata beneficia de ajutor pt caldura ?
Atunci dece acel formular se cheama - Cerere pe propria raspundere, la final chiar spune ca se raspunde conf.codului penal.
Dece sa conditioneze aprobarea cererii de acele completari din partea presedintilor ? cei de la asistenta sociala ce pazesc prin birouri? asteapta sa li se ''mareasca si mai mult panza de paianjan pe picioare'' ???
Toti cei care au postat mai sus aveti dreptate.

Explic prin a incepe cu postarea lui @cavallis:
Asa este. Set-ul de documente nu are nici in clin si nici in maneca cu as. prop. Este o cerere declaratie pe proprie raspundere pe care trebuie sa o completeze onor cetateanul care solicita acest ajutor si PUNCT, insa la noi, la romani, fiecare face cum ii trece prin minte si ma refer la institutiile statului si nu neaparat, strict la problema ajutoarelor la incalzire.
De aceste ajutoare la incalzire se ocupa DAC - Directia de Asistenta Comunitara in colaborare cu primaria locala si.... cu as. prop., desi asa cum remarca si @cavallis, in set-ul de documente nu se specifica asa ceva.
Si noi, la asociatie, "vizam" cererea/declaratia cu nr. de persoane care locuiesc efectiv in locuinta celui care solicita ajutorul la incalzire (trecuti in lista de plata), la care mai adaugam codul de client al asociatiei, la termoficare. Nici vorba de adeverinta...

Cu privire la postarea d-nei Sandu: subscriu la cele aratate de @thran, daca ar fi vorba de o adeverinta pentru completarea dosarului pentru obtinerea ajutorului la incalzire, insa nu intotdeauna o adeverinta se elibereaza chiarsa "la foc automat".
Pentru completarea dosarului la incalzire, functie si de pretentiile celor care primesc dosarul, as. prop. cam stiuc cati proprietari solicita aceste ajutoare si se pot completa un set de adeverinte in alb, iar cand cetateanul solita adeverinta, o completezi pe loc. La noi, toate dosarele se centralizeaza la asociatie, administratorul le verifica suplimentar, eventual completeaza ceea ce proprietarul a omis sa completeze, se pune viza asociatiei si se merge la DAC cu toate dosarele.
Acum noi nu putem sti, daca dvs. mergeti sa depuneti dosarul si prezentati o scrisoare retur. In opinia mea acest lucru este egal cu zero, insa am mai spus, cei de-acolo ar trebui sa se bazeze pe declaratia dvs. Daca vor sa faca ancheta sociala, sa o faca, sa se convinga ca cele declarate de dvs. sunt/nu sunt reale.

Cu privire la postarea lui @thran, am mai spus, sunt de acord cu cele aratate, insa observati ce zice dansul in final:
..........In Sectorul 3 au cerut si copie dupa ultima factura RADET!

Este clar, fiecare face cum il taie capul!
Maine, poimine o sa auzim ca undeva in tara, ti se acorda ajutorul respectiv numai daca ai la pantof nr. > 42! Si culmea este ca daca doar o singura dintre aceste cerinte nu este indeplinita, "ai sarit din schema" de ajutoare. In final, va spun ca la noi mai toata lumea este nemultumita. S-au pus atat de multe conditii, doar-doar vom renunta din proprie initiativa la a mai solicita acordarea de ajutoare.
Avand in vedere ca asociatia noastra este debransata de la agentul termic centralizat de peste 7 ani, sper sa fiu scuzat daca gresesc in ce o sa spun.
Eu cred totusi ca vizarea acelui formular sau eliberarea unei adeverinte cu numrul de persoane, asa cum se spune in primul mesaj, sunt bune, sunt in avantajul asociatiei. Daca acele ajutoare se acorda in functie de venitul pe membru de familie, exista poate interesul solicitantului sa declare mi multe persoane pentru ajutor chiar daca la asociatie declara luna de luna mai putine persoane.
Daca este asa, daca asta este tendinta unora, mi se pare ca este o ocazie pentru a stbili sau a restabili adevarul mai ales pentru asociatie cu privire la numarul de persoane ce locuiesc in apartament.
@adriantot,
Pai cam asa este. Pentru perioada de toamna-iarna-primavara (cand se acorda aceste ajutoare), constatam ca unii dintre proprietari declara 1-2 persoane in plus la asociatie. Bun, asa o fi, numai ca tot ei trebuie sa justifice cu documente veniturile.
Din punctul meu de vedere situatia trebuie sa fie asa: declari la asociatie (la noi se face in scris) 4 persoane, pe formular, asociatia vizeaza 4 persoane, in rest chiar nu ma intereseaza. Faza este ca unii se dau de gol cu nr. de persoane real... Numai sa le asculti motivatiile ca te-apuca rasul... vara se jura ca sunt 2 persoane, iarna se jura ca-s 4. Se mai fac anchete sociale (DAC), insa de baza este declaratia proprietarului si justificarea pentru nr. de persoane - care tre' sa coincida cu nr. peresoane aflate in evidenta asociatiei, pe lista de plata.
Chestia este ca la unii se potriveste (suma este consistenta), dar la altii nu merita sa faci asemenea jonglerii.

Alte discuții în legătură

Ajutor caldura 2012-2013-bucuresti merepere merepere ma intereseaza care sunt demersurile pentru obtinerea de ajutoare de caldura. ce trebuie sa faca presedintele in acest sens? va multumesc (vezi toată discuția)
Abuz trei3 trei3 Buna ziua Pot beneficia de subventia pentru caldura conform Legii dar datorita presedintelui de bloc care nu vrea sa imi dea o adeverinta din care sa ... (vezi toată discuția)
Este discriminare? scarlet scarlet asociatia de proprietari are dreptul sa-mi conditioneze acordarea ajutorului pentru incalzire de trecerea la intretinere a fiicelor mele? mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)