avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor incalzire

1.As vrea sa stiu cum se poate obliga conducerea unei asociatii de propietari sa-mi elibereze un document din care sa reiasa cate persoane locuiesc la mine in apartament ? Fara acest document risc sa imi fie respins dosarul ptr ajutorul de caldura .
2. Care este perioada maxima prevazuta de lege, in care conducerea unei asociatii de propietari trebuie sa raspunda unei cereri ? .....inmanata personal sau trimisa prin posta cu mandat de primire
3. In cazul in care nu primesc documentul solicitat, pot sa prezint la directia de asistentza sociala cand ma duc pentru completarea dosarului, hartia de la posta din care sa reiasa ca eu am solicitat documentul si data la care a fost trimis ?
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 18:03, 3 Noiembrie 2014
la mine e invers cu nr pers, ei spun si sustin ca sunt mai putini...adica cei care au venituri nu locuiesc si cei fara sau venituri mici locuiesc, asta ca sa se incadreze cu ajutor sau ajutor in cuantum cat mai mare.Nu ar fi problema, doar ca acel formular completat pt ajutor caldura se cheama ''Cerere pe propria raspundere'' si in caz contrar raspunde penal...dece eu ca presedinte sa stamplize/semnez ceva care nu am rubrica, nu sunt obligat de formular...adica cei responsabili cu controlul sa ''scoata castanele'' cu mana noastra...asta in caz ca se dovedeste ca nea X a mintit in declaratie.
Nu ar fi problema, doar ca acel formular completat pt ajutor caldura se cheama ''Cerere pe propria raspundere'' si in caz contrar raspunde penal...dece eu ca presedinte sa stamplize/semnez ceva care nu am rubrica, nu sunt obligat de formular.


Dar cine v-a pus sa semnati pe acel formular?
Trebuie sa eliberati DOAR o adeverinta in care sa specificati cate persoane locuiesc in apartament, iar numarul de persoane il aveti in lista anterioara eliberarii adeverintei!
cei de la primarie / birou sociale vor ca noi presedintii...sa scriem nr.pers si nr.cam. ale apartamentului in dreapta sus colt, apoi sa semnam si sa stampilam...adica sa confirmam ca sunt X pers si N camere ...cu toate ca N camere reise din copia dupa actul casei depus la dosar ajutor caldura...iar nr.pers stiu ca nu e cel real dar nu vrea sa recunoasca acel proprietar.
Insa am gasit modalitatea de a nu mai semna : iam dat proprietarului o Cerere pe Propria Raspundere conf.codului penal (seamana cu cele notariale) in care sa declare numarul de pers.pe care il doreste el ...si in baza cerereii respective si a contractului casei de la dosar asociatiei, ii voi elibera o adeverinta ca am luat la cunostiinta de cele declarate de el si sai foloseasca la primirea de ajutor caldura....in caz de reclamatii sa raspunda direct el. Ca doar daca suntem presedinti sau administratori, nu o sa stam la usile oamenilor sa vedem cine intra si nu mai iese noaptea, adica cati raman sa doarma ca sai trecem pe lista.
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
cavallis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor caldura 2012-2013-bucuresti merepere merepere ma intereseaza care sunt demersurile pentru obtinerea de ajutoare de caldura. ce trebuie sa faca presedintele in acest sens? va multumesc (vezi toată discuția)
Abuz trei3 trei3 Buna ziua Pot beneficia de subventia pentru caldura conform Legii dar datorita presedintelui de bloc care nu vrea sa imi dea o adeverinta din care sa ... (vezi toată discuția)
Este discriminare? scarlet scarlet asociatia de proprietari are dreptul sa-mi conditioneze acordarea ajutorului pentru incalzire de trecerea la intretinere a fiicelor mele? mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)