avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calcul taxa ISC+penalitati
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calcul taxa ISC+penalitati

Buna

Ma confrunt cu urmatoarea problema: in 2010 am depus o cerere pentru autorizatie de construire pentru o casa. Valoare declarata in cererea de autorizare a fost 170 872 lei. Am depus si la ISC declaratie de incepere lurari si am platit 170.87 lei (01% din valoarea declarata).

In 2012 am inchis autorizatia respectiva deoarece expirase si am deschis alta, in baza unui proiect modificator, La inchiderea primei autorizatii am platit taxe de regularizare si absolut tot ce ni s-a cerut. Si dupa aceea am inceput sa platim si impozit desi casa nu era locuibila.

Acum, la expirarea celei de-a doua autorizatii am mers la primarie sa vedem ce trebuie sa facem deoarece casa tot nu este in stadiul in care sa o putem da in folosinta (nu este inca izolata sau tencuita). dupa o vreme am primit o instiintare ca documentatia este incompleta si ca trebuie sa ducem dovada platii taxelor catre ISC.

Cand ajung la ISC, doamna de acolo ma anunta ca am de plata 2510 lei+1980 lei penalitati. !!!!

Daca ma puteti ajuta s ainteleg cum s-a ajuns la aceasta suma. La ISC nu am mai platit nimic in afara de cei 170 lei deoarece cosntructia nu este gata. Si in formularul F16 care se completeaza la dansii spune clar aduc la cunostinta ca la data de ...ora...au fost finalizate lucrarile de constructii autorizate

Noi nu am finalizat lucrarile asa ca nu am mai mers pe la ei.

Cum se face totusi calculul? E corect sa se aplice aceste penalitati? Ele cum se calculeaza de s-a ajuns la asemena suma?

Mentionez ca valoarea calculata l ainchiderea autorizatiei in 2012 a fost de 282.915 lei

Va rog mult sa ma ajutati ca deja atatia bani am platit doar pe taxe si autorizari....

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Inspectorat stat in constructii irimiadana irimiadana am construit o casa in 2013. ca sa fac doc cadastrala imi tb de la ISC dovada achitarii un taxe. in autoriz de construire scrie intradevar ca tb sa anunt ISC ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie necasara sau nu? flory_vladeanu flory_vladeanu Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie.. Construiesc o casa din 2004, autorizatie de constructie a expirat, am fost la Inspectoratul de Stat in ... (vezi toată discuția)
Taxa autorizatie de constructie si evaluare suma platita in 1998 VasileF VasileF Buna ziua, Am o problema legata de taxa de autorizatie de constructie si evaluarea unei sume platite in anul 1998. In anul 1998 am inceput constructia unei ... (vezi toată discuția)