avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... inspectorat stat in constructii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

inspectorat stat in constructii

am construit o casa in 2013. ca sa fac doc cadastrala imi tb de la ISC dovada achitarii un taxe. in autoriz de construire scrie intradevar ca tb sa anunt ISC de finalizarea cosntructiei, respectiv in 2013. nu am stiut se pare ca tbs a achit 0.7% din val casei. neachitand o atunci, azi am de plata val de atunci si penalitatile care sunt cat val taxei. pot contesta asa ceva? e vb de o suma destul de mare si nu dispun de aceasta. multumesc
Cel mai recent răspuns: ~stapuv~ , utilizator 16:03, 25 Aprilie 2019
Nu cred ca se poate contesta. Ce sa contestati ca d-voastra nu ati stiut legea? pentru asta trebuia sa aveti un diriginte de santier care se ocupa fix de aceste aspecte.
Autorizatia de constructie este inchisa?
---- daca nu .. anuntati incheierea acuma.
---- daca da in ce conditii ati inchis-o pentru ca la inchidere (finalizare lucrari) trebuia mers la primarie ei iti calculeaza valoarea totala a condtructiei la final dupa la ISC unde se plateste cota parte dupa valoarea calculata de primarie si iarasi la primarie cu doavada platii de la ISC si restul de acte pe care le elibereaza ISC-ul. Dupa astea primaria elibereaza Certificatul de atestare a edificarii constructiei pe care il folositi la ocpi si primarie (taxe si impozite)
---- daca e expirata e si mai complicata situatia.
receptia constructiei a fost facuta in 2013 cu Primarie cu tot. si ei nu au calculat nimic. acum in 2019 cand m am interesat de documentele pentru cadastru am aflat ca ar fi tb achitat 0.7% din val constructiei. intre timp am aflat ca conf CP Civ - art 706 parca - se prescrie in 5 ani - ceea ce inseamna ca la data de azi este prescrisa
Cautati un diriginte de santier de la d-voastra din zona, un diriginte ar fi cel mai indicat sa va lamureasca/ajute cu problema d-voastra. La domeniu selectati condtructii categorie C, pe numele lor sunt cativa care au trecut si nr de telefon. Sau poate stiti pe cineva care construieste acuma sa gariti un diriginte.
[ link extern ]
- ma gandesc ca am voie sa pun link-ul ca e o institutie de stat
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2019
~stapuv~, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de 0.1 si 0.7 pentru cladiri noi si penalizarile aferente, neplatii pinselman pinselman Buna ziua, Am primit de la Inspectoratul de stat in constructii, o adresa ca nu am platiti taxa de 0.1 % si 0.7 % pentru o constructie noua. Cladirea s-a ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate cu un balcon theogrigore theogrigore Parintii mei au obtinut in luna mai 2017 autorizatie de constructie pentru un balcon situat la parter, pentru o persoana cu handicap (tatal meu). Au construit ... (vezi toată discuția)
Conditii intabulare constructie? cindeadiana cindeadiana As dori sa stiu daca pentru intabularea unei case nou construite este nevoie ca aceasta sa aiba geamuri,usi si fatada terminata? Sunt aceastea conditii ... (vezi toată discuția)