avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare drept de proprietate

Buna
Strabunica a cumparat un teren prin contract de vanzare cumparare sub semnatura privata, cu martori in 1962. Imediat dupa, terenul a fost cooperativizat. In 1990 un succesor al vanzatorului a cerut validarea pr suprafata respectiva, dar nu s-a mai eliberat vreun titlu. Partile contractului si martorii sunt decedati acum. Care ar fi demersurile ca sa devin proprietar tabular al terenului ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: triton10 , utilizator 20:41, 3 Noiembrie 2014
Cam greu, daca spuneti ca au murit si martorii ce au semnat chitanta de mana...

Incercati o uzucapiune, daca sunt intrunite elementele pentru a uzucapa. Va trebui sa deschideti o actiune in instanta.
Cine foloseste terenul si de cand?
strabunica si apoi bunica, din '62 pana acum :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala liamic43 liamic43 A cumpara un teren in 1990.,cu cv.,teren mostenit de vanzator cu contract succesiune de la sora.In 2005,A face cadastrul si rezulta o suprafata mai mare decat ... (vezi toată discuția)
Tranzactie teren agricol cu chitanta de mana topmasaj topmasaj Buna ziua! in 1991 mama a cumparat un teren agricol in baza unei chitante de mana cu 2 martori. in 2008 vanzatorul a dat o declaratie notariala prin care ... (vezi toată discuția)
Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa uzucapiune? izabela_25 izabela_25 Sunt unul dintre cei 3 mostenitori ai unui teren de 300m si o casa in bucuresti, care a apartinut bunicului, dar acesta are doar o chitanta de manadin 1949 cu ... (vezi toată discuția)