avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitate procesuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitate procesuala

A cumpara un teren in 1990.,cu cv.,teren mostenit de vanzator cu contract succesiune de la sora.In 2005,A face cadastrul si rezulta o suprafata mai mare decat cea din acte,Ce trebuie sa faca A pentru a obtine titlu si pe aceasta suprafata?Uzucapiune?Cine ar avea calitate procesuala?(vanzatorul a murit in 2003,cea de la care a mostenit(sora) a murit in 1983,iar primul proprietar a murit in 1976)
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 09:08, 8 Decembrie 2009
Incercati o actiune in realizarea dreptului , actiune prin care trebuie sa faceti dovada unei stari de fapt ( posesia utila, netulburata si sub nume de proprietar) , care poate determina o stare de drept (proprietatea) .In privinta calitatii procesuale pasive ma gandesc la ultimul proprietar inscris in cartea funciara sau la mostenitorii acestuia.
calitate procesuala o are vanzatorul.
Vanzatorul a murit in 2003.Va trebui probabil sa chem mostenitorii lui?

Multumiri pentru raspunsuri.
Adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil , in vederea constarii uzucapiune (sanctiune ce se aplica impotriva proprietarului nediligent )
Cine au calitate de uzucapati ?
Mostenitorii vanazatorului decedat.Succes.
Inca o data multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara liamic43 liamic43 S-a cumparat un teren ,in 1991,cu contract cv..Terenul nu a fost masurat dar avea limite naturale drum ,rau ,munte .In 2005 cand s-a facut cadastrul,s-au facut ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele aspecte: 1. Am eu calitate procesuala activa/pasiva si pot fi dat in judecata pe uzucapiune ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune inceputa in 1990 nyusziful nyusziful Buna ziua. As avea urmatoarea intrebare: in anul 1990, am achizitionat o casa cu teren. Mi s-au transferat 250 mp - teren aferent constructiilor, iar restul ... (vezi toată discuția)