avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copii gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copii gemeni

Buna ziua! recent am aflat ca o sa fiu fericita mama a doi copii gemeni, pe langa bucuria imensa la aflarea vestii impreuna cu sotul meu am inceput sa ne punem si unele intrebari legate de faptul ca o sa ne fie ff greu sa ne descurcam cu amandoi mai ales imediat dupa nastere si de aceea am dori sa stim daca am putea sa beneficiem amandoi de concediu de crestere copil simultan tinand cont de faptul ca sunt doi copii cu doua CNP-uri diferite si care ar fi modalitatea?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:34, 29 Octombrie 2014
1. - Nu puteti beneficia fiecare din parinti, simultan, de cate un concediu crestere copil (CCC) pentru fiecare din cei doi gemeni.
- Indemnizatia pentru CCC se acorda pentru fiecare nastere cu pentru fiecare copil dintr-o nastere.

2. - CCC se acorda in aceleasi conditii ca si cand ar fi vorba de un singur copil.
- Deosebirea consta in faptul ca pe langa indemnizatia pentru CCC veti primi inca 600 lei lunar.
- Bineinteles ca veti primi si alocatie de stat pentru copii pentru fiecare copil (cate 200 lei lunar).

Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copii adaaida adaaida Am sarcina gemelara si as dori sa imi spuneti ce drepturi banesti am dupa nastere daca raman cu copii 1 an acasa sau daca raman 2 ani. Am inteles ca sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mame oana-edelina oana-edelina sunt mama unui baietel de 7 luni.sunt insarcinata in 5 luni cu al doilea copil.deci cand baietelul va implinii un an eu il voi naste pe al doilea.ce se va ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil ionescu_ady ionescu_ady buna ziua sunt un proaspat tatic si am niste nelamurir avem acasa un bebe de un an si 5 luni si nevasta a nascut 2 gemeni prematur acuma a prenatal pe pt ... (vezi toată discuția)