avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proba de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proba de donatie

Buna dimineata, am si eu o mica problema. Vreau sa-i dau o suma de bani baiatului meu dar nu cu act de donatie. Alta solutie care ar mai fi ?
Mentionez ca vreau sa existe si pentru mine o proba ca iam dat acei bani. Fac acest lucru ca sa ii acopar si pe ceilalti copii carora le-am dat si lor niste bani cu donatie. (si stiti ca donatia se ataca de frati)
Eu ma gandeam la ceva de genul : deschid un cont pe numele meu, depun banii acolo si il imputernicesc pe el sa ridice banii din cont. Credeti ca este buna aceasta metoda ? ( adica ar tine loc de donatie aceasta metoda daca se vor da in judecata copii vreodata ?)
Daca exista o solutie mai buna ca aceasta spuneti-mi si mie va rog.

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 16:17, 29 Mai 2009
Conditiile de fond trebuie respectate chiar si in cazul donatiei sub forma darului manual , conditiile de forma nu( cu referire la forma autentica pe care o imbraca donatiile ).
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
parerea mea personala este sa procedati la fel cum ati procedat in cazul celorlalti fii .
in cazul in care, daca vreodata ei vor dori sa atace actul de donatie cu privire la aceste sume de bani , normal ar fi ca toti sa se afle in aceeasi situatie.
acest din urma fiu caruia inca nu i-ati donat nimic, s-ar putea intoarce in contra fratilor, pe motivul ca lui nu i s-a donat nici o suma de bani . chiar daca dvs ii dati acesti bani, neexistand nici o proba in acest sens .......
Ok, dar se vorbeste de vreo 2 pagini de cum sa faca omul darul manual, cand colo, nu-l ajuta!
Asta a cam fost trecut cu vederea, se pare...
Asta e, nu e diferenta decat de forma. In rest, se aplica aceleasi reguli...

In plus, exheredarea fiind ilegala, nu vad cum sa se gaseasca un raspuns asa de sigur, gratis si fara informatii la baza, cum vrea userul!
Adica inteleg ca se vrea eludarea legii... e cam ciudat macar sa crezi ca cineva va indruma spre asta! Ca sa nu mai spun si public!!! =D>
Conditiile de fond trebuie respectate chiar si in cazul donati , conditiile de forma nu( cu referire la forma autentica pe care o imbraca donatiile ).
Fie remiteti suma de bani printr-o donatie sub forma darului manual , fie incheiati acest act , in forma autentica , la notar .
Ideea este ca fiica mea sa fie acoperita cu jumatatea ei de casa, asta ma intereseaza cel mai mult (deoarece ea are grija de mine). Tocmai de asta caut o solutie.
In momentul de fata credeti ca fratele avand donatia aceea de bani primita in aceeasi zi la acelasi notar cu un numar de inregistrare ulterior actului de vz-cu cu uzufruct, are sanse 100 % sa mai strice acea cota din casa primita de fata mea de la mine si sotul meu ?

Oricum cred ca prietenul ei trebuie sa stea linistit pe cota lui parte, nu ? Nu are cum sa io mai strice cinava ?

Pana la urma lasam asa treaba daca credeti ca nu prea ar mai avea baiatul meu vreo sansa la casa.
Mai ales ca el a primit donatia pe toata suma de bani primita din act, dar cota fetei mele era de jumatate, deci el a primit dublu ca valoare fata de fata mea.

Va multumesc !!!!

Alte discuții în legătură

Eu impreuna cu sotul detinem un apartament proprietate personala ... BarbuViorica BarbuViorica Eu impreuna cu sotul detinem un apartament proprietate personala ,avem 2 copii ,o fata si un baiat. Eu am mostenit un apartament de la parinti si fiul meu este ... (vezi toată discuția)
Dovada unei sume de bani dati ca despagubire GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, parintii au 2 copii (fata si baiat). Fetei si prietenului acesteia le-au vandut casa cu contract de vz-cu cu uzufruct in cote parti egale. Dupa ... (vezi toată discuția)
Donatie bani namibia namibia un parinte poate dona sau oferi cadou unuia dintre copii o suma mai mare de bani? (vezi toată discuția)