Pana la urma sa fie acoperita fiica sau sa fie acoperiti ambii copii, ca nu mai inteleg nimic?...
Pai ca parinte as vrea sa fie amandoi acoperiti, dar inclin catre fata mai mult deoarece ea a ramas cu mine.
Buna ziua,
Sunt de acord cu opiniile Ioanei Stoica si Dianei Persa. Eu as recomanda sa se incheie un act de mana cu incheiere de data certa data de un avocat, e cea mai simpla varianta si cea mai ieftina. Cei doi frati nu mai pot avea pretentii unul fata de celalalt, sau chiar daca au, nu ar avea castig de cauza in instanta. Nu este acoperita insa incalcarea cotei succesorale a celor doua fete surori consangvine cu copii dumneavoastra. Ele pot ataca ulterior atat donatia facuta prin dar manual cat si contractul de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct. Doar ca de donatie nu au cum sa afle. Eu as face contractul de vanzare cumparare fara rezerva dreptului de uzufruct sau de habitatie ca sa nu mai poata fi atacat de nimeni.
Faptul e consumat, actul e facut, deci vorbim de viitor nu de trecut. Ce sa mai facem acum, daca notarul a fost dobitoc si ne-a spus ca nu mai avem nici o treaba, actul e OK.
Intentia a fost buna din partea la toata lumea, dar notarul ne-a facut de bani. Asta e.
Trebuie sa mergem inainte si sa speram ca asa o sa ramana actele in veci.
Mai aveam o intrebare : de la moartea noastra, a parintilor, daca copii nu se dau in judecata, la ce perioada de timp se prescrie actul ? Adica dupa ce preioada nu mai are ce sa-i mai faca fetei la actul de vz-cu ? S-au poate sa-i strice fratii actul si dupa 25 de ani de la moartea parintilor ?
Notarul nu e dobitoc, notarul a incheiat un act legal si v-a spus corect ceea ce v-a spus.
Daca doreati un sfat despre cat de bine rezista in instanta actul, nu mergeti la notar, caci el nu are de unde sti ce se face si desface prin instante...
In plus, nici macar nu cunsc ce anume i-ati spus notarului din intreaga situatie de fapt, caci si noua ne-ati cam prezentat-o pe bucati...
De aici si pana la a-i injura pe altii care-si fac treaba corect... e cale lunga si va rog sa respectati regulamentul de postare ca sa ramanem in limitele decentei. Astept sa eliminati acel cuvant din postul dv.
De principiu nu se mai poate dupa 25 de ani, dar la cat timp exact e in sigranta fata nu va putem spune caci nu stim ce-o sa se intample: daca cele doua surori vor accepta mostenirea, daca si cand se va dezbate mostenirea, daca fata si baiatul dv. vor ascunde decesul tatalui lor fata de celelalte doua surori etc.
Iar de acum actul s-a facut, am inteles, nu va impiedica nimeni sa il refaceti.
Cu cat faceti acea donatie catre baiat cu mai putine dovezi, cu atat e mai in pericol partea fetei, ca se micsoreaza masa succesorala.
Asa incat, Brom are dreptate ca puteti face astfel, dar actul incheiat nu are nicio valoare juridica de donatie... eventual puteti sa-l faceti sub forma declaratiei de dar manual... si apoi nici nu o ajuta pe fata , ci din contra... ii cam micsoreaza partea ei.
Este exact ce v-a sfatuit si notarul: puteti face asa... e corect, puteti face asa sau in alte zece feluri, importante sunt insa rezultatele acelor acte.