avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea CIM

Mi s-a suspendat CIM in urma cercetarii disciplinare , pentru incalcarea regulamentului intern al societatii.
In acesta situatie pot sa imi mai depun demisia inainte sa ma prezint la cercetare?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 2 Noiembrie 2014
1. Demisia nu trebuie sa fie acceptata sau aprobata, angajatorul ia act de decizia unilaterala a salariatului de a inceta raportul de munca prin demisie.

2. Daca sanctiunea aplicata este desfacerea disciplinara a c.i.m., atunci asa va inceta raportul de munca.

3. Daca sanctiunea se aplica dupa expirarea termenului de preaviz , atunci c.i.m. va inceta prin demisie.
Imediat ce am fost instiintat ca am savarsit abaterea, am fost informat ca urmeaza cercetarea disciplinara, CIM fiind suspendat.Firma m-a anuntat ca nu pot sa ma mai prezint la munca, ba chiar a gasit si un inlocuitor.Este corecta decizia lor de a nu ma prezenta la munca si de a astepta pana la finalizarea cercetarii disciplinare?

TIn sa precizez ca firma nu mi-a zis ca sunt in preaviz , ci sa nu ma mai prezint la munca pana la finalizarea cercetarii disciplinare, CIM fiind suspendat.
Ultima modificare: Duminică, 2 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este corecta decizia de a nu va prezenta la munca pana la terminarea cercetarii disciplinare, intrucat vi s-a suspendat c.i.m.

Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara in perioada de preaviz nyusziful nyusziful Buna ziua. 4 salariati - bucatari, au decis toti odata sa vina sa isi prezinte demisiile. Fara sa invoce niciun motiv, si nici faptul ca le-am fi incalcat ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca pe durata cercetarii disciplinare ionbar ionbar Buna ziua, Avem un caz mai deosebit si am nevoie de ajutorul dvs pentru a-l gestiona corect. Doi salariati s-au batut in timpul programului de munca in ... (vezi toată discuția)
Modalitate incetare contract de munca Diaconu_D Diaconu_D Buna ziua, Un salariat vine si lasa demisia (se inregistreza) cu data de incetare a contractului 4 octombrie (respectand preavizul). Parcursul preavizul ... (vezi toată discuția)