avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Fumatul - detalii legislative privind consumul si ...
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Fumatul - detalii legislative privind consumul si comercializarea.

Salut! Am auzit discutii pe la diferiti prieteni si pe internet cum ca in lege scrie cu lux de amanunte ca fumatul efectiv (consumul de tutun) este legal incepand cu varsta de 14/15 ani si ca doar cumpararea de tigari este interzisa celor sub 18 ani. Evident, cunostintele respective nu au stiut sa-mi indice o lege anume. Aici as dori sa ma ajutati dumneavoastra si sa-mi confirmati sau infirmati acest "mit". Am cautat pe internet despre acest subiect dar nu am gasit nimic concret. Va multumesc!
Intradevar este interzisa comercializarea produselor din tutun, tinerilor sub 18 ani, dar nu exista legislatie care sa interzica consumul acestor produse, indiferent de varsta.
Tot pe net puteti citi despre cazuri in care copilasi de 6 ani fumeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comercializare trabucuri (tigari de foi) ioanmihaila ioanmihaila [b]Salut,[/b] In legatura cu legislatia in vigoare privind comercializarea produselor din tutun: [b]Art 2.[/b] [i] f) tigarete se intelege produsele ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)
Problema spatiu comun ana_ioana ana_ioana Buna ziua! Ma numesc Ana si am o problema cu unul dintre vecinii mei. Respectivul fumeaza in scara blocului si tot fumul de tigara intra in garsoniera mea. Eu ... (vezi toată discuția)