avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu culpa comuna in parcare privata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu culpa comuna in parcare privata

Astazi am intrat in parcare la Dedeman pe la intrare clienti. Dupa 30m an vazut un loc de parcare pe partea stanga si am virat peste banda de iesire spre locul de parcare timp in care am fost lovit puternic in lateral din spate de un taxi. Dupa vizionarea imaginilor cu accidentul administratorul ne-a spus ca nici unul dintre noi nu am semnalizat schimbarea directiei de mers dar si ca taxiul avea viteza foarte mare. La politie ni s-a spus sa ne intelegem intre noi ca-ci accidentul s-a produs intr-o parcare privata si ei nu pot decat sa de-a dovada de accident si sa ne amendeze (ne-a spus amandoura ca este culpa comuna eu nu am semnalizat, el la fel si a avut si viteza mare, de obicei viteza fiind limitata in parcari). Dimineata mergem la asigurari . Ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:39, 6 Noiembrie 2014
fiind culpa comuna, fiecare isi repara masina
RCA-urile , nu va vor despagubii pe nici unul dintre dumneavoastra .
In caz de culpa comuna, daca se considera ca in parcarea Dedeman se aplica regulile de circulatie (asta nu stiu, in parcare privata se stabileste de catre politie sau administratia parcarii depinde de la caz la caz), fiecare parte implicata in accident va primi 50% din valoarea reparatiei de la RCA-ul celuilalt. Deci RCA-ul dvs. ii va da taxi-ului jumatate din contravaloarea daunei, iar RCA-ul taxi-ului va va da dvs 50% din cat va costa reparatia. Repet asta e pe drumurile publice si in parcarile in care e reglementat faptul ca se respecta regulile de circulatie de pe drumurile publice. CASCO stiu ca are o clauza speciala in care "se scot" daca e accident in parcari private sau proprietati private (se plateste in plus ca sa se elimine treaba asta cel putin asa am avut eu cand am avut CASCO.) Intrebati conducerea Dedeman cum sunt stabilite regulile de circulatie la ei in parcare, daca au vre-o conventie cu politia sau firmele de asigurari. Incercati sa obtineti orice de la ei in scris. Daca vi se spune ca au conventie rugati-i sa va dea o copie, vorba zboara stiti zicala,...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
CountPorcula1987, utilizator
in parcare Auchan am avut un mini accident. o domnisoara a iesit grabita cu spatele , nu a asigurat-o nimeni(lucru foarte important , care in fata politiei nu a mai avut importanta) , si m-a lovit . bara + aripa+contra aripa+proiector+semnalizator+suport far in total dauna 1700 lei.
RCA-ul dansei nu a acordat nimic , ca evenimentul nu s-a produs pe drum public.
separatistul a scris:

RCA-urile , nu va vor despagubii pe nici unul dintre dumneavoastra .

Experienta proprie \"ghinionista\" se datoreaza necunoasterii prevederilor legale in domeniu.
Cititi Ord.CSA 5/2010 care la ART 26, care alineatul doi incepe asa:
\"(2) Indiferent de locul in care s-a produs accidentul de vehicul, pe drumuri
publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulatiei publice, in incinte si in
orice alte locuri, atat in timpul deplasarii, cat si in timpul stationarii
vehiculului asigurat, asiguratorul RCA acorda despagubiri pana la limita de
despagubire prevazuta in polita de asigurare RCA pentru:\"......

Despagubirile vor fi platite/decontate de catre asiguratori (fiecare pentru dauna provocata celuilalt asigurat) in raport cu proportia participarii la culpa comuna. (aici presupun 50%/50%)

Presupunerea mea se bazeaza pe ART.28 alineatul 2:
"(2) In situatia in care nu se poate stabili intinderea raspunderii fiecarei
persoane, aceasta se va stabili in cote egale, in raport cu numarul partilor
implicate in accident, fiecare parte avand dreptul la despagubire in proportia
in care nu s-a facut raspunzatoare de producerea accidentului."



Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Culpa comuna?? CEZAR88 CEZAR88 buna ziua, zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie , posibil culpa comuna? dvnity dvnity Buna ziua, In urma cu 1 luna si ceva sotia mea si cu mine am avut un accident de masina. Mergeam pe un drum judetean cu 2 sensuri de mers , am vrut sa facem ... (vezi toată discuția)
Probleme rca omniasig ContSters63677 ContSters63677 Buna ziua, Avem o problema cu o despagubire de la RCA Omniasig. Acum 2 zile am avut un incident. Ne-a tamponat in spate o masina care, neadaptand viteza la ... (vezi toată discuția)