avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retragerea plangerii prealabile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Retragerea plangerii prealabile

Sunt parte vatamata, alaturi de alti 2 oameni, intr-un proces pentru lovire si alte violente. In luna iunie am fost convins de avocatul inculpatului sa-mi retrag plangerea prealabila. Am facut acest lucru in fata unui notar, primind 3 copii ale declaratiei notariale, din care 2 le-am dat avocatului inculpatului si una am pastrat-o eu insa nu am depus la dosarul cauzei inscrisul care face dovadata retragerii plangerii prealabile. Acum, la ultimul termen, avocatul inculpatului a solicitarea amanarea cauzei in vederea efectuarii unui acord de mediere intre inculpat si mine. Intrebarile mele sunt: 1. obligatia instiintarii instantei de retragerea plangerii prealabile imi revine mie sau avocatului inculpatului? (daca imi revine mie cum pot face asta fara a astepta urmatorul termen) 2. de ce avocatul a cerut efectuarea de demersuri pentru un acord de mediere daca stie sigur ca mi-am retras plangerea prealabila de fata cu el in fata unui notar public? e posibil sa vrea taraganarea procesului pentru ca nu a reusit sa-i convinga pe ceilalti 2 oameni care sunt parti vatamate in proces? Tin sa precizez faptul ca de la retragerea in fata notarului a plangerii prealabile nu m-am mai prezentat la niciun termen, iar informatiile pe care vi le-am redat mai sus le am de pe site-ul judecatoriei. va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
dimitriemartian, utilizator
Cel mai recent răspuns: dimitriemartian , utilizator 22:13, 29 Octombrie 2014
In mod normal ar trebui dvs. sa incunostiintati instanta despre retragerea plangerii penale, prezentandu-va in fata instantei; in caz ca nu vreti sau nu puteti, puteti sa depuneti prin registratura o adresa la care sa atasati o copie certificata conform cu originalul de pe retragerea plangerii din fata notarului!
In mod normal avocatul respectiv nu mai avea de ce sa ceara termen pentru depunerea unui acord de mediere daca dvs. v-ati retras plangerea penala; este posibil ca presupunerea dvs. sa fie corecta daca inculpatul nu a reusit inca sa se impace cu celelalte doua parti vatamate/civile si tocmai acesta este motivul pentru care a solicitat un nou termen de judecata!
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacarea penala la notar - controverse cezarad cezarad Am o intrebare. Daca de pilda, pentru o infractiune de vatamare corporala (infractiune pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face la cerere), ... (vezi toată discuția)
Problema la retragerea plangerii prealabile cezarad cezarad Ce se intampla in cazul in care 2 parti dintr-un proces penal, in faza apelului convin sa se impace, sub aspectul faptului ca una dintre parti, respectiv ... (vezi toată discuția)
Furt noul cod, retragere plangere? pauldorin87 pauldorin87 in urma cu doi ani mi s a deschis dosar penal pt furt art 209 de catre fosta mea iubita .am primit citatie pt proces-luna martie 2014,intrebarea este daca prin ... (vezi toată discuția)