avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polite de asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polite de asigurare

Buna ziua!
Numele meu e Mihaela ,iar problema mea, e legata de asigurarea apartamentului pe care-l detin impreuna cu sotul meu, bun dobandit prin credit ipotecar(valoarea creditului fiind de 13746 euro),in anul 2004 la BCR.
Anul acesta am innoit polita de sigurare pe data de 21.10.2014, intrand in vigoare cu data de 27.10.2014, iar pe data de 29.10.2014 ne-au anuntat ca polita nu este in regula (" nu suntem asigurati la valoarea de piata a imobilului") iar diferanta daca nu o achitam o vor recupera din urmatoarea plata a ratei bancare.Mentionez ca am incheiat o polita PAD la valoarea de 20.000 euro si o polita facultativa pentru suma de 20.000 euro. Cei de la BCR mi-au spus ca valoarea de piata a imobilului este 33700 euro si ca pentru aceasta suma trebuie sa ne asiguram.Din punctul meu de vedere este un mare ABUZ,caci nu e reala aceasta suma .Va rog sa ma ajutati cu sfatul Dvs.si va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 16:41, 30 Octombrie 2014
Probabil suma de 33700 reprezinta valoarea imobilului pe care a stabilit-o evaluatorul in momentul acordarii creditului. Si banca ia in calcul acel raport de evaluare facut in 2004, pentru ca nu exista alt document care sa certifice valoarea prezenta a imobilului. In mod normal ar trebui facute periodic reevaluari. Dar acestea costa si va pot da creea complicatii atat pentru dvs. cat si pentru banca (valoarea imobilelor achizitionate in acea perioada a scazut mult si ar trebui aduse garantii suplimentare) Cel mai bine discutati cu cei de la banca de unde au scos valoarea respectiva si ce se poate face in sensuldorit de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare pentru credit ipotecar la bcr mary_z13 mary_z13 buna ziua, Am un credit ipotecar la BCR de 10.000 Euro de acum 4 ani.Pana acum (anii trecuti)am dus asigurarea de 20 de euro, ce obligatorie si a fost ... (vezi toată discuția)
Apartament prima casa, banca cere asigurare facultativa la valoare ... silviu1975 silviu1975 Apartament Prima Casa, banca cere asigurare facultativa la valoare mai mare decat cea contractuala Contractul de credit semnat cu banca spune clar ca eu ... (vezi toată discuția)
Asigurare pad si asigurare facultativa pentru un imobil ipotecat VandenAar VandenAar Buna ziua, In 2007 am contractat un credit ipotecar (42.150 euro) pentru un apartament cu valoarea declarata si acceptata in garantie - conform raportului de ... (vezi toată discuția)