avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... DNA vs. politica romaneasca
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

DNA vs. politica romaneasca

Perioada 1989 - 2014 are o singura constanta:

toti politicienii mint & fura (oricand, oriunde si oricat) de la oricine, in speta de la romani. Fara a da nume ar fi interesant sa propunem trei solutii pentru eradicarea acestui flagel care interzice viitorul spre o lume mai buna.

1. inchisoare pe viata fara posibilitate de eliberare conditionata.
2. confiscare integrala a conturilor, bunurilor mobile si imobile.
3. interzicerea rudelor pana la gradul IV inclusiv de a intra vreodata in politica.

Poate reusim ceva impreuna!
De acord. Eu as propune si altceva. Daca de exemplu nu depui o declaratie la termen sau nu platesti un impozit la timp, platesti o penalizare. Eu as propune: ai furat de la stat, dai inapoi ce ai furat plus penalizare 3 x suma. Deci furi 1000 k euro dai inapoi 4000k euro sau confiscare integrala a conturilor, bunurilor mobile si imobile, depinde care suma e mai mare. Sa vedem asa daca mai vrea cineva sa fure. Cred ca nu.

Macar aceste masuri sa se aplice la politicienii de rang inalt. Nu mi se pare normal sa furi 1 milion de euro si sa iesi dupa 1 an pt ca ai scris o carte la inchisoare sau ai avut un comportament exemplar.
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
De fapt putem vorbi de subminarea economiei nationale, dar din pacate cu noul cod penal ea a devenit abuz in serviciu si pedeapsa maxima este de doar 7 ani.

La punctul 1, chiar daca s-ar ajunge la acceptarea pedepsei respective, ar fi imposibil sa i se refuze condamnatului eliberarea conditionata, daca intruneste conditiile legii...ma refer la discriminare.
2. Privind confiscarea averii trebuie avut in vedere ca familia sa nu fie afectata si nici mostenirile.
3. Ce vina au rudele? Va dau un exemplu elocvent ca sa intelegeti la ce vreau sa ma refer. In Ultimii ani, o echipa de istorici a cercetat si descoperit ca fratele lui Adolf Hitler a ajutat si salvat vietile a zeci de evrei, riscandu-si propria viata (avand in vedere ca era monitorizat de catre structurile naziste). Exista marturii in acest sens si urmeaza ca numele sau sa fie reabilitat. Dupa sfarsitul celei de a doua conflagratie mondiala, el a fost arestat, apoi marginalizat si blamat doar pentru ca purta infamul nume. A murit in saracie crunta.
Si cine sa aprobe aceste legi?
Parlamentarii care fura mai mult decat oricine iar unii dintre ei sunt deja condamnati?
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nimeni nu te obliga sa devii parlamentar sau presedinte. Si familia acelei persoane benficiaza de banii furati. Chiar stiti cazuri de oameni politici inchisi si copii au masini de 100 de mii de euro la 20 de ani. Nu cred ca familia nu stie de unde provin banii, cel putin rudele de gradul 1 si sotul/sotia. Deci e ok sa nu luam de la familie banii, dar de la restul tarii e ok. Ciudat mod de gandire.

La probleme speciale sunt necesare masuri speciale. Intru totul de acord cu masurile propuse chiar fiind extreme.

Si copiii unui bolnav de cancer ce vina au ca statul roman nu deconteaza un anumit tratament la timp? Acesti politicieni de rang inalt care fura merita un "tratament" mai serios decat cel care fura o gaina. Cand furi o gaina o furi pt ca ti-e foame, parlamentar/ministru/presedinte/etc nu devii de azi pe maine, e o constructie de ani de zile care poate sa fie facuta special pt a fura.

Daca tot vom sta in banca noastra cu masuri legale de genul eliberare conditionata pt scrierea unei carti, vom ajunge sa se citeasca in scoli elucubratiile unor puscariasi.

Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Sunt convins ca familia politicianului infractor stie de unde provin sutele de mii sau milioanele de euro castigate cu greu din "leafa modesta" de parlamentar. Vilele impunatoare, masinile de lux, bijuteriile scumpe sau concediile in tari exotice nu sunt chiar la indemana oricarui roman de rand, care chiar munceste si isi plateste taxele. Se fura anual sute de milioane de euro si ma intreb oare daca totusi in aceste conditii Romania nu este oare cea mai bogata tara din Europa!? Taxele si impozitele sunt stabilite de politicieni pentru interesul personal al acestora...legile sunt facute in acelasi scop. Asadar propunerile facute sunt cat se poate de blande!

Ar fi utila modificarea Constitutiei, astfel:
art. 74 alin. 6 - "daca initiativa legislativa este sustinuta de 200.000 de cetateni cu drept de vot, initiatorii acesteia vor putea cere adoptarea ei prin referendum, in conditiile legii."
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
E legal ca un politician sa indemne la neprezentarea la votare? adrieanrotaru adrieanrotaru Cred ca nu este corect din punct de vedere legislativ,ca un politician sa indemne populatia sa nu se prezinte la vot?Consider ca ar trebui trimis in judecata! ... (vezi toată discuția)