avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diferente curs valutar neprevazute in oferta catre ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diferente curs valutar neprevazute in oferta catre client

Buna ziua,

Este vorba de o oferta trimisa la client in iunie 2014.
Comanda s-a primit in August iar marfa de la furnizor soseste in Noiembrie 2014.
Apar deferente de curs valutar (dolar) , nestipulate in oferta.
Se mai poate face ceva?

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 30 Octombrie 2014
ContSters263414, utilizator
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 15:22, 31 Octombrie 2014
Platiti contravaloarea in lei la cursul din data platii + eventualele penalitati convenite pentru zilele de intarziere; factura trebuia sa poarte o data a scadentei; daca nu s-a convenit nimic, veti suporta in ultima instanta dobanda legala pe perioada de intarziere (care poate sa difere de diferentele de curs).

Succes!
Buna ziua,
a fost achitata c-val facturii catre furnizor extern. (deoarece trebuia achitata marfa in avans).
acum trebuie sa pregatim factura catre client, in ron, iar cresterea de curs, ne-a speriat ($).
nu ne-am gandit ca pot exista diferente asa mari.
Putea fi si descrestere, asta e riscul valutar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intracomunitara facturata in lei emerald2000 emerald2000 Buna ziua. Avem un furnizor din germania , platitor de tva,care si-a deschis cont in Romania pentru clientii de aici si a inceput sa factureze in lei. Marfa ... (vezi toată discuția)
Sc data in judecata pt diferente de curs valutar Cstrut Cstrut Buna ziua, am si eu rugamintea de a ma ajuta cu o problema stringenta, la inceputul anului am colaborat cu o firma pt un transport, factura a fost achitata ... (vezi toată discuția)
Curs de facturare cristiangheorghe cristiangheorghe daca poate cineva sa ma ajute: daca eu merg la un furnizor de echipamente IT&C sa achizitionez o serie de produse, la ce curs de schimb trebuie sa se intocmeze ... (vezi toată discuția)