buna ziua....intrebare legata de un imprumut bancar: acum 9 ani,am facut un imprumut la o banca,in valoare de 8600 ron(cu dobanzi aferente)...timp de cca. 1,6 ani am platit ratele,mai apoi,in urma divortului,fostul sot urma sa plateasca ratele in continuare,datorita faptului ca suma imprumutata a fost folosita pentru renovarea apartamentului pe care il are in proprietate...divortul fiind rezolvat pe cale amiabila,nu am stabilit pe hartie acest aspect....acum,vreau sa infiintez o firma,aflu ca domnia-sa nu a efectuat plati in numele meu in contul creantei respective...eu nu am prmit notificari de plata(timp de 5 ani mi-am ingrijit talal,mai apoi nepotul autist,deci nu am realizat venituri inregistrate)....as vrea sa stiu daca datoria spre banca respectiva m-ar putea afecta in infiintarea unei firme. multumesc
Daca nu a platit nimeni creditul respectiv, figurati in centrala riscului de credit si biroul de credit cu sume restante si intr-adevar veti avea probleme la accesare de noi credite. In schimb nu are nicio legatura ca infiintarea unei societati.
am omis mentionarea faptului ca societatea va fii infiintata din surse personale,fara credite...m-ar interesa daca datoria m-ar putea opri in crearea uneri firme