avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Concediu de Odihna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Concediu de Odihna

In asociatie avem angajata cu carte de munca femeia de serviciu 2 ore /zi. De cate zile de concediu de odihna anual benficieaza aceasta?
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 08:53, 5 Noiembrie 2014
Concediul de odihna se acorda integral indiferent de norma de munca.Codul muncii prevede nr.minim de zile de concediu de odihna anual 20 de zile.Ca urmare chiar daca este cu norma redusa,persoana beneficiaza pe un an de zile de minim 20 zile CO
Art. 145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....

Art.106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

Coroborand dispozitiile art. 106 cu dispozitiile art. 145 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.

In speta, va beneficia de minim 20 de zile lucratoare de CO.
Multumesc
Interesant si in contract eu i-am scris 10 zile concediu ca are program redus 4 ore.
Asdar trebuie 20 zile indiferent de nr de ore lucrate.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2014
w_v_w_v, utilizator
Da trebuie sa acordati si sa platiti minim 20 zile, ca urmare va recomand sa faceti modificarea si in CIM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod cordare co pentru un salariat care lucreaza 2 zile pe saptamana ACR1 ACR1 De cate zile de co beneficiaza un angajat care lucreaza 2 zile pe saptamana? (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna teocris72 teocris72 buna ziua,ma intereseaza daca o persoana este angajata cu 4 ore ,(firma pt angajati acorda 22 zile lucratoare concediu odihna,) de cate zile de concediu ... (vezi toată discuția)
Sunt angajata la 2 ore alina88p alina88p Buna ziua am si eu o nelamurire.sunt angajata la 2 ore de 4 luni .la cate zile de concediu am dreptul ?si la 2 ore beneficiez de toate platile la stat?sanatate ... (vezi toată discuția)