avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare plata acont achizitionare automobil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare plata acont achizitionare automobil

Buna ziua,
as dori sa ma ajutati cu o solutie in legatura cu inregistrarea contabila a unei plati pentru achizitionarea unui automobil. E vorba de plata unui acont de 5%, plata facuta pe baza unei comenzi (fara a avea factura). E vorba de o taxa de rezervare a masinii, suma ce se va fi scazuta din valoarea autoturismului.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: iustinac , utilizator 13:01, 31 Octombrie 2014
plta se inregistreaza ca orice avans 409=5121 urmand fie sa primiti factura pentru avans.Daca nu primiti factura pana in 15 ale lunii urmatoare platii avansului faceti autofactura,urmand sa regularizati aceasta cu factura de avans pe care o primiti sau cu factura finala care trebuie sa contina toata valoarea bunului
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura proforma evghenii evghenii Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa inregistrez o factura proforma pentru serviciul program Saga contabilitate ,proforma fiind platita in aceiasi zi iar ... (vezi toată discuția)
Factura proforma primita de la rotld Lili86 Lili86 Pentru a cumpara un domeniu de la rotld primesti o factura proforma pe baza caruia faci plata, urmand ca ulterior, dupa confirmarea platii, sa primesti factura ... (vezi toată discuția)
Factura din care e scazut avansul adriana_ramona adriana_ramona In data de 28.04.10 s-a achitat avans la o factura prin banca suma de 380 lei. In 30.04.10 am primit factura astfel: total 800 lei, avans -380 lei, rest de ... (vezi toată discuția)