avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum imi obtin banii ?
Discuție deschisă în Executare silită

Cum imi obtin banii ?

Am imprumutat unei persoane suma de 20000 lei. Am facut la notar un act cu titlu de CONTRACT DE IMPRUMUT CU GAJ GENERAL, pe un termen de 30 zile. Termenul contractului deja a expirat de 60 de zile. In clauzele contractului scrie ca : daca suma nu va fi restituita, se poate apela la executare silita. Problema este ca persoana in cauza nu detine nici un bun propriu, nici casa, masa, masina, bicicleta sau altceva, deci nu avem ce executa!!! are doar un teren, care nu il putem lua in calcul de oarece nu este intabulat pentru ca are o suprafata prea mica 350 mp intravilan, si la cadastru mi-au zis ca trebuie sa fie o suprafata mai mare, deci EXCLUS. NU VAD NICI O SOLUTIE SA-MI VAD BANII. VA ROG AJUTATI-MA!!!
Cel mai recent răspuns: elenaoboroc , utilizator 20:15, 31 Octombrie 2014
daca nu are nici salariu.. nu aveti din ce recupera.
nu stiati inainte de a imprumuta ca persoana nu e solvabila ?
Va multumesc pentru raspuns. Nu am stiut, pentru ca persoana in cauza muncea in Anglia, o cunosteam pe mama lui de ceva timp si mi-a promis ca imi intoarce, dar am zis sa facem totusi un act la notar, dar vad ca nu-mi serveste la nimic. Poate sa-l dau in judecata? are un cont in anglia, dar oricind il poate trece pe numele fiului sau. Oare mai pot fece ceva??? mai am vre-o solutie??? VA ROG SA MA AJUTATI!!!
Persoana in cauza ce zice sau maica-sa ?
Sa il executati in strainatate va costa si nu stiti daca aveti si acolo ce sa-i luati.
Incercati sa il convingeti sa plateasca in rate dupa cum are.

MULTUMESC PT TIMPUL ACORDAT !!! ESTE DE APRECIAT CA AJUTATI OAMENII. Maica-sa zice ca sigur ca va plati, dar pina acum nu am vazut nici un ban, dar sincer nu stiu ce sa fac, caci cu executarea sau judecarea nu vad vre-o modalitate, caci daca nu are ce sa-i ia nu voi primi nimic, dar la executare ar trebui sa platesc cam 1800 lei (asa mi-au spus domnii executori), dar mi-au spus si ca exista posibilitatea ca sa platesc, dar sa nu obtin nimic, decit sa mai pierd niste bani. Au fost foarte draguti. DECI LEGAL NU SE POATE IN NICI UN FEL? DACA MAI DISPUNETI DE TIMP VA ROG SA-MI DATI UN RASPUNS. MULTUMESC ANTICIPAT!
Aveti timp de 3 ani pt executare silita, poate pana se implineste termenul de prescriptie mai dobandeste ceva.. fie si din mostenire.
Insistati sa platesca macar cu taraita.
Mai aveti varianta sa faceti plangere penala pt abuz de incredere in dauna creditorilor, poate s-o speria si plateste, daca nu se speria si penal nu pateste nimic, nici ca va mai voi sa va dea vreun ban.
daca va hotarati sa faceti plangere, o puteti depuen in maxim 3 luni de la scadenta.
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

2 probleme pe care le intimpin OVIFRO OVIFRO 1.cum pot afla daca stiu numele si prenumele si CNP unei persoane unde lucreaza(la ce firma e angajata) 2.daca am dat bani imprumut unei persoane si nu am ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut incheiat la notar criss1122 criss1122 Buna seara, am si eu o problema am imprumutat pe data de 18 oct 2007 unei persoane o suma importanta de bani urmand sa imi dea banii pana la data de 30 oct ... (vezi toată discuția)
Despre contractul de imprumut intre persoane fizice incheiat la un notar iuliana_iuliana iuliana_iuliana Buna seara! Am imprumutat acum un an o suma mare de bani (in euro) unei cunostinte care a promis ca ii restituie in 2 luni. Au trecut 12 si tot promisiuni ... (vezi toată discuția)