avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Firma neinmatriculata participanta la licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Firma neinmatriculata participanta la licitatie

In cadrul unei licitatii orivind concesionarea unor terenuri agricole de catre o primarie, sociatatea care a castigat licitatia nu era inmatriculata. Inmatricularea s/a facut conform Registrului Comertului la 3 zile dupa semnarea contractului de concesiune.
Intrebari
1. Poate fi ceruta anularea unui astfel de contract in instanta ?
2. Constituie fapta penala un astfel de caz ? Este de conpetenta parchetului sau a DNA -uli ?
3. Cine ar fi principalii vinovati ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:04, 1 Noiembrie 2014
rolex a scris:
Inmatricularea s/a facut conform Registrului Comertului la 3 zile dupa semnarea contractului de concesiune.

La 3 zile dupa semnarea contractului s-au depus actele la Registrul comertului sau au fost eliberate actele de la registrul comertului ?
trandafir2 a scris:

rolex a scris:
Inmatricularea s/a facut conform Registrului Comertului la 3 zile dupa semnarea contractului de concesiune.

La 3 zile dupa semnarea contractului s-au depus actele la Registrul comertului sau au fost eliberate actele de la registrul comertului ?



data inmatricularii este cu 3 zile dupa semnarea contractului. eliberarea certificatului de inmatriculare s- a facut dupa 4 xile de la semnarea cntractului
Asta inseamna ca actele in vederea infiintarii firmei erau depuse la Registrul comertului la data la care a avut loc licitatia, fapt pentru care obligatiile asumate in numele societatii, prin licitatia desfasurata, cad in sarcina fondatorilor pana la data dobandirii personalitatii juridice a societatii, iar dupa aceasta data respectivele obligatii cad in sarcina societatii in sine (avand deja personalitate juridica).

Nu vad unde ar fi fapta penala, atata vreme cat nu exista prejudiciu si nu vad nici cauze de anulabilitate a licitatiei (poate doar pe ordonanta 34 dar ma 'ndoiesc, dar puteti sesiza CNSCul si ANRMAPul dupa gustul dvs.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga de a participa la o licitatie bogdan001 bogdan001 Buna ziua, Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de: Hotararea AGA/documentul relevant din care sa reiasa decizia asociatilor ... (vezi toată discuția)
Imputernicire doina1234 doina1234 La licitatie se prezinta societatea X . La registrul comertului apar ca si asociati y si z. Toate actele cerute de catre autoritatea contractanta sunt ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate Flavius1984 Flavius1984 Buna ziua, Daca am cerere inregistrare societate si declararatiile asociatilor din luna a 2-a 2012 pt infiintarea unei firme noi, mai pot fii depuse luna ... (vezi toată discuția)