avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sa cumpar apartament intr-un bloc cu multi restantieri?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sa cumpar apartament intr-un bloc cu multi restantieri?

Buna ziua,

Am si eu o intrebare va rog,

Doresc sa cumpar un apartament de 2 camere dar am vazut astazi la vizierul blocului respectiv, datoriiiiii extrem de mariiiii ale persoanelor domiciliate la intretinere( sume de 5000-8800 de lei de apartament).

MAI ESTE O IDEE BUNA SA IMI CUMPAR APARTAMENT IN ACEST BLOC!!!!!!????

Eu cred ca sunt pasibil sa raman fara apa și caldura in orice moment din punctul meu de vedere.

va multumesc si astept orice sugestie sau indrumare a dvs!!!!!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 11:23, 3 Noiembrie 2014
Da si actualul proprietar are o datorie de vreo 5300 de lei dar el va fi nevoit sa o achite pentru a avea actele pentru banca!!!!
DAR RAMAne problema ca as putea ramane apoi fara apa si caldura daca ceilalti raman cu acele datoriii !!!!!

Eu inclin sa renunt la ACHIZITIONAREA ACESTUI IMOBIL TINAND SEAMA DE ACEST NEAJUNS!!!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca exista mai multi restantieri,este de preferat sa analizati si alte oferte de imobile unde nu exista restantieri
Oferta de apartamente este mai mare decat cererea, cred ca cel mai intelept lucru este sa va reorientati, la asa datorii aveti sanse foarte mari sa ramaneti fara utilitati, iar intr-un condominiu cu restantieri asa mari, sunt sanse putine ca treburile sa mearga bine.
Nu cumparati zilnic sau anual un apartament!!
Restantele unor proprietari nu inseamna neaparat si perspectiva de a ramane fara apa sau caldura.
Si la mine in bloc sunt restante "de speriat" eventualii cumparatori, dar noi avem facturile platite la termen si nici perspectiva de a nu avea bani nu exista.
Asa ca stati de vorba cu administratorul si vedeti ce va spune. Este posibil ca asociatia sa dispuna de fonduri suficiente sa faca fata restantelor.
@elga50, daca era la dumneavoastra in condominiu il sfatuiam sa cumpere apartamentul, dar stim foarte bine ca nu toti administratorii si presedintii sunt ca dumneavoastra sau ca @Adriantot, care daca va trezeste cineva din somn noaptea stiti ce se intampla in bloc (din punct de vedere al actelor, soldurilor). Sunt foarte multi care nici nu au legatura cu administrarea, dar nici nu vor sa invete, care au 8 clase si cred ca stiu tot, care nu dau in judecata restantierii sau care mai fac si ceva smecherii sau fug cu banii.
Iar marea majoritare a condominiilor cu astfel de oameni ajung fara utilitati, in care costurile cresc artificial datorita pierderilor de apa in subsoluri, a maririi preturilor cu bonuri si facturi false, cu oameni "angajati" fara forme legale, care carpesc terase crezand ca fac economie.
Iar daca vorbeste cu administratorul, credeti ca acesta este fraier sa spuna ca blocul are probleme?
El este fericit ca vinde apartamentul un restantier si recupereaza o parte din restanta!

Alte discuții în legătură

Montare centrala termica de bloc - debransare radet cornelusha cornelusha Buna ziua, daca poate cineva sa ne ajute cu o informatie: ce e mai bine pentru noi-vorbesc material-o centrala ( pe gaz sau electrica ) sau sa ramanem abonati ... (vezi toată discuția)
Problema cheltuieli intretinere bloc (asociatie) andreiask andreiask Buna ziua ! Am si eu mai multe nelamuriri privind cheltuielile de intretinere bloc. Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje , zona Lacul Tei. In lunile de iarna am ... (vezi toată discuția)