avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa de titlu de proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa de titlu de proprietar

Buna seara,

Am o problema complicata. Dupa revolutie cand s-a dat pamantul la oameni, mama mea a avut drept la pamant ca mostenire. La primarie sa facut greseala si acest pamant plus casa si terenul unde este casa a fost trecut pe mama ei.
Tata a decedat acum 11 ani si nu a rezolvat nimic, la primarie in comuna, nu la ajuat nimeni. Mama este batrana si bolnava, vrea sa fac eu procura sa ma ocup cu aceasta problema dar nu stium cum sa procedez.
Problema este ca mama mea a avut surori si frati care au copii, au drept ss ei de mostenire? Mama mea a crescut si locuit pe acest teren toata viata. Casa a fost construita in locul care a a vut bunica casa pe vremuri, cel putin acum 40 de ani. Eu locuiesc in afara de 20 de ani si nu m-am ocupat de aceasta problema pana acum dar mama a trecut de 80 de ani si a devenit situatia urgenta.
Nu stiu de ce nu au avut titlu de proprietate, mama a spus ca asa a fost pe timpuri!

Multumesc pentru sfat.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 07:58, 1 Noiembrie 2014
Daca este vorba despre o moștenire a mamei Dvs, au aceleași drepturi si surorile dumneaei. Din ce Spuneti Dvs, este vorba despre dezbaterea unor succesiuni, dar este delicat sa va îndrumăm fara a cunoaște situatia in detaliu. Consultați un specialist care sa va îndrume ce aveti de făcut, in baza actelor pe care le dețineți.
Multumesc, este vorba de mama mea sa faca succesiunea?
Sa va explic asa, in doua vorbe! nIntai si intai se va dezbate (daca e cazul) succesiunea dupa bunicii d-voastra materni, parintii mamei d-voastra. Spuneti ca mama d-voastra este ,,batrana si bolnava", deduc astfel ca bunicii d-voastra sunt decedati.Astfel vor avea calitatea de mostenitori mama d-voastra si fratii/surorile dumneaei, copiii bunicilor materni. Copiii pot veni in nume propriu, adica atunci cand traiesc sau prin reprezentare, adica prin copiii lor. Succesiunea in linie direct (parinte>fiu>nepot>stranepot sau parinte>bunic>strabunic>...strabunic>bunic>etc) nu este ,,limitata", poate merge ,,n" generatii si la ascendenti si la descendenti. In cazul d-voastra una din probleme este aceea a acceptarii in termen a mostenirii. Treaba asta cu acceptarea in termen ar putea sa va foloseasca, dar aici ma opresc, probabil ca nu mai intelegeti nimic :) Ma alatur si eu antevorbitoarei si va sfatuiesc sa consultati un notar/avocat. Oricum, veti avea nevoie de un notar, doar acesta (sau instanta!) va lamuri lucrurile si le va da girul de legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - vandut din mostenire fara succesiune facuta nefiind unicul mostenitor de drept nikoleta09 nikoleta09 Buna ziua ,am si eu o problema vreau sa deschid succesiunea dupa bunicii materni bunicul a decedat in 1997 iar bunica in 2009 . Mama a decedat in 2007 ... (vezi toată discuția)
Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)
^mostenitor^ sau simplu platitor de taxe ? ani_b ani_b In urma cu multi ani aprox. 18...parintii tatalui meu au decedat ...fratii ( 6 la numar...) au impartit pamantul intre ei in mod egal dar fara a face ... (vezi toată discuția)