Am aflat ca exista multe firme neplatitoare de taxe cas, somaj si sanatate catre stat.
Ce se intampla cu angajatii unor astfel de firme (mai ales in conditiile in care au muncit ani de zile acolo), daca totusi lor li se retin lunar pe fluturas taxele respective?
Ii afecteaza cumva la pensie sau in alta parte?
1. La pensie nu afecteaza daca nu au platit, dar trebuie facute si depuse declaratiile lunare CAS.
2. Acelasi lucru si pentru CASS.
3. La Somaj este mai complicat. Daca angajatorul nu plateste contriburia la BASS nu se primeste indemnizatia de somaj.
1. Casa de Pensii si Casa de Asigurari de Sanatate se ocupa ele de incasarea contributiilor de la unitati, chiar si pe cale judecatoreasca.
2. Deci, raspunsul este afirmativ, asa cum v-am spus si in prima interventie.
Va multumesc pentru raspunsuri, deja stiu multe persoane care vor rasufla linistite la aflarea acestora!
Alte discuții în legătură
Baza de calcul cass
Mirimia88
Trebuie sa completez urmatoarea adeverinta de vechime pentru noul loc de munca. Numai ca la firma unde am lucrat, contabila este in concediu, iar responsabilul ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare
alexi
As dori sa stiu daca perioada in care am fost in somaj se considera vechime si o alta problema: daca in cartea de munca am doi ani , in care scrie ca ... (vezi toată discuția)