avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Contract de sponsorizare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Contract de sponsorizare

O pers. juridica sponsorizeaza un minor care are nevoie de o operatie la picior.Contractul se incheie intre pers. juridica si minor(la beneficiar) sau intre pers. juridica si mama copilului(pe numele careia este deschis si contul de banca)?Contractul se autentifica la notar?
Cel mai recent răspuns: expro , utilizator 09:50, 4 Noiembrie 2014
In situatia dvs, cred ca s-ar aplica mai degraba dispozitiile art. 1, alin. 3 din legea 32/1994. Mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoană fizică sau juridică, numită mecena,transferă, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă, dreptul său de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare către o persoană fizică, ca activitate filantropică cu caracter umanitar, pentru desfăşurarea unor activităţi în domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau ştiinţific – cercetare fundamentală şi aplicată.
Actul de mecenat se încheie în forma autentică în care se vor specifica obiectul, durata şi valoarea acestuia.
Daca doriti sa faceti un contract de sponsorizare, atunci acesta se încheie în formă scrisă, cu specificarea obiectului, valorii şi duratei sponsorizării, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor părţilor. (art.1. alin. 2, lg 32/1994)
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
gabrielaC5, utilizator
ok,asta am inteles, dar n-ati raspuns la intrebare, "cine se trece la beneficiar"?copilul sau parintele copilului?

Art. 501, NCC: (1) Părinţii au dreptul şi îndatorirea de a administra bunurile copilului lor minor, precum şi de a-l reprezenta în actele juridice civile ori de a-i încuviinţa aceste acte, după caz.
(2) După împlinirea vârstei de 14 ani minorul îşi exercită drepturile şi îşi execută obligaţiile singur, în condiţiile legii, însă numai cu încuviinţarea părinţilor şi, după caz, a instanţei de tutelă.

Asadar, opinia mea este ca mama ar trebui trecuta ca si beneficiar. Din moment ce contul a fost deschis pe numele mamei, inseamna ca ea administreaza bunurile copilului ei minor.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate sponsorizare NIKOSBI NIKOSBI este o chelt. deductibila -si pana la ce limita- sponsorizarea facuta de o pers. juridica ptr. o pers. fizica? am inteles ca nu mai este deductibila de anul ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate plăti și deduce cheltuiala cu facultatea angajatului? kennji kennji Buna ziua O firma poate platii facultatea pentru un salariat al ei ? Daca da, Este deductibil fiscal ? (vezi toată discuția)
Acordare sponsorizare adrianabresug adrianabresug o familie are un copil bolnav de autism ,tratamentul acestuia costa foarte mult si atunci parintii cauta sponsori pt a fi ajutati .administratorul vrea ca din ... (vezi toată discuția)